Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Ηλεία: Πρόσκαιρη επιδείνωση το Σάββατο - Κατάλληλος καιρός για γεωργικές εργασίες από την Κυριακή


kairosgagrotesΠροβλήματα θα δημιουργήσει το Σάββατο, στην εκτέλεση των υπαίθριων γεωργικών εργασιών στην Ηλεία, η πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού. Από την Κυριακή ο καιρός
θα βελτιωθεί, ενώ το τριήμερο Δευτέρα, Τρίτη (Χριστούγεννα) και Τετάρτη η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική άνοδο, με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν τους 18 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές ασθενείς βροχές φαίνεται να εκδηλώνονται την Τετάρτη. Ο τοπικός παγετός το πρωί της Κυριακής και της Δευτέρας φαίνεται να είναι ασθενής.
Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά:
Tο Σάββατο 22/12, περιμένουμε ασθενείς, κατά βάση, βροχές και έως μέτριας έντασης κυρίως στα πιο δυτικά και νότια τμήματα του νομού. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά πάνω από τα 900 μέτρα υψόμετρο. Μέχρι το απόγευμα τα φαινόμενα θα πρέπει να έχουν σταματήσει. Η θερμοκρασία σε πρόσκαιρη άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές το πρωί στους 7 με 8 στα πεδινά και 3 με 4 στα ορεινά.  Το μεσημέρι δεν θα ξεπεράσει ο υδράργυρος στα πεδινά τους 11 με 12, στα ορεινά 4 με 5, ωστόσο η αίσθηση του κρύου θα είναι έντονη, λόγω των ενισχυμένων ανατολικών - βορειοανατολικών ανέμων, που θα πνέουν ισχυροί 6 έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.
Την Κυριακή 23/12, περιμένουμε βελτιωμένο καιρό με αρκετή ηλιοφάνεια. Αρκετό κρύο νωρίς το πρωί, με 3 με 4 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά, τοπικά ασθενή παγετό 0 με +1  και κυρίως στα ορεινά. Το μεσημέρι θα ανέλθει στα πεδινά 12 με 13, στα ορεινά 7 με 8. Οι άνεμοι στο Ιόνιο βόρειοι μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.
Την Δευτέρα 24/12, λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Αρκετό κρύο νωρίς το πρωί, με 3 με 4 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά, τοπικά ασθενή παγετό 0 με +1  και κυρίως στα ορεινά. Το μεσημέρι σε αισθητή άνοδο θα ανέλθει στα πεδινά στους 16 με 17 βαθμούς, στα ορεινά 11 με 12. Οι άνεμοι στο Ιόνιο γενικά ασθενείς.

Τα Χριστούγεννα, φαίνεται να επικρατεί ζεστός καιρός κατά την διάρκεια της ημέρας, με λίγες αραιές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.  Η θερμοκρασία το πρωί  5 με 6 βαθμούς στα πεδινά, τοπικά +2 με +3  και κυρίως στα ορεινά. Το μεσημέρι σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, στα πεδινά 17 με 18, στα ορεινά 12 με 13. Οι άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την Τετάρτη 26/12, περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες, τοπικές, ασθενείς βροχές. Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, το πρωί 8 με 9 βαθμούς στα πεδινά, τοπικά 5 με 6 και κυρίως στα ορεινά. Το μεσημέρι στα πεδινά 16 με 17, στα ορεινά 11 με 12. Οι άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.
Οι παραγωγοί για πληροφορίες, σχετικά με την προστασία της παραγωγής τους, θα πρέπει να συμβουλεύονται τους τοπικούς γεωπόνους.

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 440 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στο metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...