Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ηλεία: Κατάλληλος καιρός για γεωργικές εργασίες Πέμπτη και Παρασκευή


kairosgagrotesΠροβλήματα δημιούργησαν οι τοπικές, ασθενείς κατά βάση, βροχές των τελευταίων ημερών, στην εκτέλεση των υπαίθριων γεωργικών εργασιών της εποχής στην Ηλεία.
Αρκετές βροχές περιμένουμε το επόμενο 48ωρο (Τρίτη - Τετάρτη). Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κατάλληλος για την συλλογή του ελαιοκάρπου, που ενδιαφέρει τους αγρότες αυτή την εποχή. Ο τοπικός παγετός νωρίς το πρωί της Πέμπτης και κυρίως της Παρασκευής θα είναι ασθενής. Εκμεταλλευτείτε το παραπάνω διήμερο, καθώς, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αρκετά σοβαρή επιδείνωση περιμένουμε το Σάββατο, εξέλιξη την οποία θα δούμε αναλυτικά σε επόμενες προγνώσεις.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά.

Την Τρίτη 18/12  περιμένουμε επιδείνωση με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία σε πτώση, στα πεδινά 14 με 15  βαθμούς Κελσίου, στα ορεινά 9 με 10. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί 12 με 13 στα πεδινά, τοπικά 9 με 10 και κυρίως στα ορεινά, σε πτώση το βράδυ. Οι άνεμοι δυτικοί 5 έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Την Τετάρτη 19/12, περιμένουμε άστατο καιρό με καταδιαστήματα μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες, μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία σε νέα πτώση, στα πεδινά 13 με 14, στα ορεινά 7 με 8. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί 7 με 8 στα πεδινά, τοπικά 5 με 6 και κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 5 με 6 έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Την Πέμπτη 20/12, βελτιωμένος καιρός με αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές, το μεσημέρι θα ανέλθει στα πεδινά 12 με 13, στα ορεινά 8 με 9. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί 4 με 5 στα πεδινά, τοπικά +1 με +2 και κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι 4 έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Την Παρασκευή 21/12, περιμένουμε σταδιακά να αναπτυχθούν νεφώσεις, χωρίς ωστόσο να δώσουν φαινόμενα. Τσουχτερό κρύο το πρωί, 4 με 5 στα πεδινά, τοπικά 0 με +1 και κυρίως στα ορεινά. Το μεσημέρι θα ανέλθει στα πεδινά 13 με 14, στα ορεινά 8 με 9. Οι άνεμοι αρχικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, με στροφή σε νότιους-νοτιοανατολικούς με σταδιακή ενίσχυση.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το Σάββατο 22/12 βαρομετρικό χαμηλό φαίνεται να προκαλεί σοβαρή κακοκαιρία με πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενίσχυση ανέμων σε θυελλώδεις και άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.
Βέβαια, οι παραγωγοί για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με την προστασία της παραγωγής τους, θα πρέπει να συμβουλεύονται τους τοπικούς γεωπόνους.

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 440 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στο metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...