Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Ηλεία: Φαίνεται να "κλειδώνουν" τα στοιχεία για σχεδόν ανοιξιάτικο καιρό τα Χριστούγεννα


Από τις πιο δύσκολες προγνωστικά μέρες εξελίσσονται τα φετινά Χριστούγεννα του 2012, με τα αριθμητικά μοντέλα πρόγνωσης καιρού να μεταβάλλονται, από μέρα σε μέρα και
από 6ωρο σε 6ωρο. Τέσσερις ημέρες πλέον, μέχρι τα Χριστούγεννα και φαίνεται να σταθεροποιούνται τα προσγνωστικά στοιχεία, τα οποία θέλουν σχεδόν ανοιξιάτικα Χριστούγεννα.

Να σημειώσουμε ότι δύσκολο προγνωστικά είναι ακόμα και το ερχόμενο Σάββατο 22/12, με τα μοντέλα να δίνουν το βαρομετρικό χαμηλό να περνά τελικά αρκετά πιο νότια, έτσι δεν φαίνεται, με τα τωρινά στοιχεία, η Ηλεία να δέχεται αξιόλογα φαινόμενα.

Πάμε να δούμε τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών στην Ηλεία σε τίτλους:
  • Τοπικός παγετός το πρωί και καλός γενικά ο καιρός την Παρασκευή 21/12.
  • Πρόσκαιρες, τοπικές, ασθενείς βροχές το πρωί του Σαββάτου 22/12.
  • Ηλιοφάνεια και τσουχτερό κρύο τις πρωινές ώρες την Κυριακή 23/12.
  • Καλοκαιρία και θερμοκρασία σε σημαντική άνοδο παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων 24-25/12
Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά:
Την Παρασκευή 21/12, περιμένουμε αρχικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και το βράδυ πιθανώς να δώσουν λίγες τοπικές ασθενείς βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις πάνω από τα 1.000 με 1.100 μέτρα υψόμετρο. Τσουχτερό κρύο το πρωί, 3 με 4 στα πεδινά, τοπικά παγετός -1 με 0 και κυρίως στα ορεινά. Το μεσημέρι θα ανέλθει στα πεδινά 13 με 14, στα ορεινά 7 με 8. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, από το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς με την ίδια ένταση.

Tο Σάββατο 22/12, περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις με τοπικές ασθενείς βροχές λίγο περισσότερες στα πιο νότια τμήματα.  Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά πάνω από τα 900 με 1.000 μέτρα υψόμετρο. Ωστόσο, τα φαινόμενα φαίνεται να είναι κατα βάση ασθενή και τοπικού χαρακτήρα, χωρίς κάτι αξιόλογο. Από το μεσημέρι ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία σε πρόσκαιρη άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές το πρωί στους 7 με 8 στα πεδινά και 3 με 4 στα ορεινά.  Το μεσημέρι θα ανέλθει στα πεδινά 11 με 12, στα ορεινά 4 με 5. Σε πτώση από το απόγευμα. Οι άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.
Την Κυριακή 23/12, περιμένουμε βελτιωμένο καιρό, με ηλιοφάνεια και αρκετό κρύο νωρίς το πρωί, με 3 με 4 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά, τοπικά 0 με +1  και κυρίως στα ορεινά. Το μεσημέρι θα ανέλθει στα πεδινά 12 με 13, στα ορεινά 6 με 7. Οι άνεμοι στο Ιόνιο βόρειοι μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.
Το διήμερο παραμονή - ανήμερα των Χριστουγέννων 24-25/12, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, φαίνεται να επικρατεί καλοκαιρία με αρκετή ηλιοφάνεια. Τσουχτερό κρύο και τοπικός παγετός θα σημειωθεί το πρωί της Δευτέρας, ενώ μέσα στην ημέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο (15-16οC) με περαιτέρω άνοδο, και ως προς τις ελάχιστες και ως προς τις μέγιστες τιμές, τα Χριστούγεννα (17-18oC).

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 440 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στο metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σύλλογος Νεοχωριτών Αθήνας : Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την ""ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ 2024 "" ΣΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

  Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΤΩΝ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΩΝ ΗΛΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ “Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” σ ας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε και να ευχηθούμε όλοι μαζί για