Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Ηλεία: Προβλήματα στην εκτέλεση των γεωργικών εργασιών λόγω βροχών το Σάββατο


Προβλήματα θα δημιουργήσει το Σάββατο, στην εκτέλεση των υπαίθριων γεωργικών εργασιών στην Ηλεία, η μεταβολή του καιρού, που περιμένουμε
από το βράδυ της Παρασκευής στην χώρας μας.

Η κακοκαιρία θα απασχολήσει κυρίως την ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ η δυτική (συμπεριλαμβανομένης της Ηλείας) θα δεχτεί μεν κάποια φαινόμενα, όχι όμως της ίδιας έντασης και διάρκειας που περιμένουμε στα ανατολικά ηπειρωτικά, όπου πιθανώς να προκληθούν τοπικά πλημμυρικά επεισόδια.

Με δύο λόγια, οι αγρότες της Ηλείας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:
1. Το Σάββατο περιμένουμε βροχές, γενικά φαινόμενα ασθενή έως μέτριας έντασης.
2. Την Κυριακή τα φαινόμενα σταματούν, αλλά ενισχύονται σημαντικά οι άνεμοι που θα πνέουν κυρίως στα ανατολικά ημιορεινά-ορεινά έως σχεδόν θυελλώδεις 7 και πιθανόν θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά:
Το Σάββατο 29/12, περιμένουμε νεφώσεις με καταδιαστήματα ασθενείς βροχές. Πιθανές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Σταματούν τα φαινόμενα το βράδυ. Η θερμοκρασία το πρωί 9 με 10 βαθμούς στα πεδινά, τοπικά 7 με 8 και κυρίως στα ορεινά. Το μεσημέρι στα πεδινά 14 με 15, στα ορεινά 9 με 10. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6, μετά το μεσημέρι στροφή σε ανατολικούς - βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.
Την Κυριακή 30/12, λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το πρωί 9 με 10 βαθμούς στα πεδινά, 7 με 8  στα ορεινά. Το μεσημέρι στα πεδινά 15 με 16, τοπικά λόγω ανατολικών ανέμων, για τους λόγους που εξηγήσαμε στην χθεσινή πρόγνωση (δείτε εδώ) δεν αποκλείεται να δούμε τιμές 18 - 19 βαθμών Κελσίου. Στα ορεινά ο υδράργυρος θα ανέλθει στους 9 με 10. Λόγω της ενίσχυσης των ανέμων η αίσθηση της θερμοκρασίας θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη από τις ενδείξεις των θερμομέτρων κυρίως στις ανατολικές ημιορεινές - ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στα δυτικά χερσαία ανατολικοί - βορειοανατολικοί ισχυροί 6 και στα ανατολικά ημιορεινά-ορεινά έως σχεδόν θυελλώδεις 7, πιθανόν θυελλώδεις 8 μποφόρ.
Την Δευτέρα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις, με μικρή πιθανότητα σποραδικών ασθενών βροχών. Η θερμοκρασία το πρωί 8 με 9 βαθμούς στα πεδινά, τοπικά και κυρίως στα ορεινά 6 με 7. Το μεσημέρι στα πεδινά 14 με 15, στα ορεινά 10 με 11. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στα χερσαία τμήματα αρχικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Την Πρωτοχρονιά, περιμένουμε λίγα σύννεφα το πρωί, αίθριος καιρός για το υπόλοιπο της ημέρας. Η θερμοκρασία το πρωί 7 με 8 βαθμούς στα πεδινά, τοπικά και κυρίως στα ορεινά 5 με 6. Το μεσημέρι στα πεδινά 15 με 16, στα ορεινά 11 με 12. Οι άνεμοι στο Ιόνιο γενικά ασθενείς.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013, περιμένουμε καλό καιρό, με τον υδράργυρο σε υψηλά για την εποχή επίπεδα (15-16οC). Άνεμοι ασθενείς.
Οι παραγωγοί για πληροφορίες, σχετικά με την προστασία της παραγωγής τους, θα πρέπει να συμβουλεύονται τους τοπικούς γεωπόνους.
Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 440 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στο metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...