Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

7 στους 10 στρατιωτικούς δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνειά τους! Εκρηκτικό κλίμα



Πάνω από το 70% των στρατιωτικών έχουν λάβει δάνεια στεγαστικά ή καταναλωτικά, την “χρυσή περίοδο” του δανεισμού. Οι στρατιωτικοί ήταν μια κοινωνική ομάδα ιδιαίτερα …αγαπητή στις τράπεζες. Σταθερή δουλειά, σταθερό εισόδημα. Γι΄ αυτό και τα δάνεια δίνονταν με εξαιρετική ευκολία.

Με το ξέσπασμα της κρίσης και τις περικοπές των μισθών οι στρατιωτικοί βρέθηκαν στο κενό! Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι 7 στους 10 στρατιωτικούς που έχουν πάρει δάνειο αδυνατούν ή δυσκολεύονται εξαιρετικά να είναι συνεπείς στις πληωμές των δόσεων.

Αυτή η εικόνα κάνει επείγουσα ανάγκη να βρεθεί μία φόρμουλα που θα διευκολύνει τους στρατιωτικούς στην αποπληρωμή των δανείων τους. Οι πληροφορίες λένε ότι στην σύσκεψη που έκανε ο Παναγιωτόπουλος με τους τραπεζίτες, υπήρξε μεν θετικό κλίμα, αλλά διαπιστώθηκε και διστακτικότητα από τη πλευρά των τραπεζών, οτι σε περίπτωση που βρεθεί κάποια μορφή λύσης για τους στρατιωτικούς, θα προκύψουν αιτήματά και από άλλες κοινωνικές ομάδες που ασφαλώς πλήττονται από την κρίση που μετέτρεψε τα δάνεια σε αγχόνη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΣΜΕΔ ,Ανέστης Τσουκαράκης με δήλωσή του αποτυπώνει το κλίμα που επικρατεί:

"Το αίτημα για ρύθμση των, ληφθέντων από Έλληνες στρατιωτικούς, δανείων ξεκίνησε από το Σύνδεσμο Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων, με σχετικό έγγραφό του την 1-10-2011 (…http://sysmed.gr/anakoinoseis/911-epistolh-pros-eet….).

Κρατάμε μικρό καλάθι. Άλλωστε είναι συνηθισμένο το βουνό στα χιόνια. Από υποσχέσεις μπουχτίσαμε. Μάθαμε πια. Καμία εμπιστοσύνη και καμία ανοχή. Δεν περιμένουμε τίποτα.

Τα όποια μέτρα ληφθούν θα είναι αφενός ληγμένη ασπιρίνη στον πόνο που προκλήθηκε από τα ίδια πρόσωπα στους Έλληνες στρατιωτικούς και αφετέρου προς όφελος των τραπεζιτών, που δεν φαίνεται να συνδράμουν ισόποσα και ισοκατανεμημένα στην κρίση. Κέρδη θέλουν και κέρδη θα τους δοθούν. Από τα γνωστά θύματα.

Οι στρατιωτικοί (σχεδόν το 100 %), όπως και οι λοιποί Έλληνες πολίτες, λάβαμε, μετά από παρότρυνση των τραπεζιτών, κάθε λογής δάνειο προκειμένου να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις βασικές μας ανάγκες. Βλέπετε ο μισθός είναι τόσο παχυλός που τα δάνεια τα πήραμε «χάριν αστεϊσμού». Έτσι για να έχουμε να δίνουμε το κάτι παραπάνω στα τράπεζες. Να ενισχύσουμε τα κέρδη τους. Να βοηθήσουμε βρε αδελφέ και εμείς λίγο το τραπεζικό σύστημα. Υπομονή όμως. Είναι σίγουρο ότι η ιστορία θα αποδώσει «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι».

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...