Ηλεία: Ο καιρός για τους αγρότες


kairosgagrotesΚατάλληλος καιρός για την εκτέλεση των υπαίθριων γεωργικών εργασιών στην Ηλεία το επόμενο διήμερο (Πέμπτη-Παρασκευή). Ο ασθενής παγετός, που ίσως σημειωθεί τοπικά,
τις πρωινές ώρες δεν είναι ικανός να δημιουργήσει προβλήματα, το παραπάνω διήμερο.

Η μεταβολή που περιμένουμε το τριήμερο Σάββατο 2/2 - Δευτέρα 4/2, δεν θα είναι σημαντική όσον αφορά τις βροχές, οι οποίες φαίνεται να είναι τοπικές και ασθενείς. Παράλληλα, οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και θα ενισχυθούν την Κυριακή έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, "εκτοξεύοντας" την θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και ως προς τις ελάχιστες και ως προς τις μέγιστες τιμές, που αναμένεται να φτάσουν τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Βέβαια, οι παραγωγοί για πληροφορίες, σχετικά με την προστασία της παραγωγής τους, θα πρέπει να συμβουλεύονται πάντα τους τοπικούς γεωπόνους.

Ο καιρός αναλυτικά:

Την Πέμπτη 31/1, ηλιοφάνεια, η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 4 με 5 στα πεδινά, τοπικά +1 με +2 και 3 με 4 στα ορεινά, το μεσημέρι σε υψηλά επίπεδα στους 16 με 17 στα πεδινά, 11 με 12 στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί - βορειοδυτικοί μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.

Την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου 2013 περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις, η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 4 με 5 στα πεδινά, τοπικά +1 με +2 και 3 με 4 στα ορεινά, το μεσημέρι στους 16 με 17 στα πεδινά, 12 με 13 στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.

Tο Σάββατο 2/2, περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές ασθενείς βροχές. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 9 με 10 στα πεδινά και 6 με 7 στα ορεινά, το μεσημέρι στους 17 με 18 στα πεδινά, 13 με 14 στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο, από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Οι εντάσεις αυτές αναμένονται και στα χερσαία τμήματα.

Την Κυριακή 3/2, περιμένουμε αρκετές νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές ασθενείς βροχές. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 12 με 13 στα πεδινά και 8 με 9 στα ορεινά, το μεσημέρι στους 18 με 19 στα πεδινά, 14 με 15 στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο, από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί 6 εως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Οι εντάσεις αυτές αναμένονται και στα χερσαία τμήματα. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την Δευτέρα 4/2, περιμένουμε νεφώσεις με ασθενείς έως μέτριας έντασης βροχές. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 10 με 11 στα πεδινά και 7 με 8 στα ορεινά, το μεσημέρι στους 15 με 16 στα πεδινά, 12 με 13 στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο, θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 450 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στο metar.gr.
ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ