Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Γκέλαρε ο... Πανθρακικός!


Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που συνηθίζει. Έψαξε τρόπους να μην κερδίσει και τα κατάφερε με διπλή γκάφα Σπυρόπουλου-Καρνέζη στο 85'. Ο Πανθρακικός πήρε 1-1 και μπορούσε στο τέλος να φύγει και με διπλό...

Μέσα Βύντρα, «Μπουμ»
Ο Φάμπρι επανέφερε όπως αναμενόταν στην 11άδα τον Λουκά Βύντρα και τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από τους οργανωμένους του Παναθηναϊκού, οι οποίοι αποδοκίμασαν και φώναξαν συνθήματα κατά του Έλληνα αμυντικού. Ο Σπυρόπουλος ήταν αριστερά στην άμυνα, δεξιά ο Σεϊταρίδης. Στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν ο Σο με τον Ζέκα και τον Βιτόλο και στην κορυφή ο Τοτσέ, έχοντας αριστερά τον Μαυρία και δεξιά τον Σισοκό. Για τον Πανθρακικό ο Κουτσόπουλος, ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Σέρφα, Μπαϊκαρά, Σαρακατσάνος και Χρήστου στην άμυνα, ο Λαδάκης με τον Κατσελάν αμυντικά χαφ και οι Μίνγκας, Βαϊρουά και Λουσέρο πίσω από τον Παπαδόπουλο.
Αποδοκιμασίες και ... μετακίνηση
Το... εξωαγωνιστικό κομμάτι ήταν αυτό που μονοπώλησε το ενδιαφέρον στα πρώτα λεπτά, με τους οργανωμένους να αποδοκιμάζουν τον Βύντρα, κάποιους να αποδοκιμάζουν τους οργανωμένους και ένα κομμάτι από το πέταλο να φεύγει για τη θύρα 9 στο κέντρο, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Βαρδινογιάννη. Στο παιχνίδι, μια απευθείας εκτέλεση του Σο πέρασε πάνω από τα δοκάρια στο 4', ενώ το σουτ του Βαϊρουά στο 6' πήγε πάνω στον Καρνέζη. Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε προβλήματα στην ανάπτυξη, με τον Μαυρία να έχει μετατοπιστεί αριστερά, ωστόσο είχε την κατοχή. Η πρώτη ευκαιρία πάντως, άνηκε στον Πανθρακικό. Ο Βαϊρουά έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή στο 16', με τον Καρνέζη να αποκρούει σε κόρνερ. 
Καλύτερος ο Παναθηναϊκός, μοιραίος ο Ζέκα
Οι «πράσινοι» απάντησαν στο 18', με τον Τοτσέ από τα αριστερά να γυρίζει στο Ζέκα, ο οποίος με τον Κουτσόπουλο εκτός εστίας σούταρε άουτ. Η ωραία ενέργεια του Μαυρία στο 23' σταμάτησε στα σώματα, ενώ στο 26' ο Ζέκα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το καλό γύρισμα του Σισοκό και ο Μαυρίας που ήταν πιο πίσω δεν κατάφερε να μπει στη φάση. Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο, με τους φιλοξενούμενους να έχουν δώσει μέτρα και να ψάχνουν τις αντεπιθέσεις. Ένα καλό διάστημα των γηπεδούχων έβγαλε μόνο μια σέντρα του Σισοκό προς τον Τοτσέ στο 31', με τον Κουτσόπουλο να μπλοκάρει. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Πανθρακικός βγήκε κάπως από το καβούκι του, κυκλοφόρησε λίγο μπάλα, αλλά δεν κατάφερε να φτιάξει κάποια αξιόλογη ευκαιρία. Το... σουρεαλιστικό σκηνικό με το μισό γήπεδο να αποδοκιμάζει και το άλλο μισό να χειροκροτά όποτε η μπάλα πήγαινε στον Βύντρα συνεχιζόταν!
Είχε τον έλεγχο, δεν έβρισκε το γκολ
Ο Φάμπρι πέρασε το Σισοκό στον άξονα και τον Ζέκα δεξιά στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με τους Βιτόλο και Σο να μένουν στα αμυντικά χαφ και το σύστημα να γίνεται ουσιαστικά 4-2-3-1. Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά ήταν προβλέψιμος. Ένα μακρινό σουτ του Σο στο 51΄πέρασε πολύ άουτ, ενώ στο 56' ο Μαυρίας έκανε ωραία κίνηση από τα αριστερά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι. Σταδιακά ο Παναθηναϊκός ανέβαζε στροφές. Το κέντρο του λειτουργούσε καλύτερα, ενώ ο Πανθρακικός ήταν ακίνδυνος. Στο 59΄ο Τοτσέ έκανε πολύ όμορφη κίνηση, αλλά το σουτ του βρήκε κόντρα. Στο 64' ο Ζέκα μετά από γρήγορη επίθεση έβγαλε τη σέντρα για τον Τοτσέ, ωστόσο η κεφαλιά ψαράκι του Ισπανού φορ πέρασε δίπλα από το δοκάρι, στην καλύτερη ευκαιρία των «πράσινων» στο δεύτερο ημίχρονο μέχρι εκείνο το σημέιο. Ο Τοτσέ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί δύο ακόμα καλές μεταβιβάσεις προς το μέρος του πριν η όποια δημιουργική διάθεση χαθεί ξανά. 
Το «κόλλησε» ο Τοτσέ, απάντηση από «Παπ!»
Στο 73' ο Μπαϊκαρά έκλεψε την μπάλα και βγήκε μπροστά, δίνοντας την κατάλληλη στιγμή στον Παπαδόπουλο, ο οποίος σούταρε άουτ. Στην αμέσως επόμενη επίθεση, οι «πράσινοι» βρήκαν δίχτυα! Από σέντρα του Σπυρόπουλου και κακή απομάκρυνση της άμυνας, ο Ζέκα κοντρόλαρε έξω από την περιοχή, βρήκε τον Τοτσέ και εκείνος με δυνατό σουτ αυτή τη φορά δεν αστόχησε. Ο Πανθρακικός πλέον ήταν με την πλάτη στον τοίχο και βγήκε μπροστά να ψάξει το γκολ. Στο 81' ο Παπαδόπουλος έπιασε το σουτ από τη γωνία της μικρής περιοχής, με τον Καρνέζη να απομακρύνει εντυπωσιακά και να κρατά το 1-0. Στο 85' όμως ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού δεν λάθεψε. Μετά από σέντρα του Κοντογουλίδη και λάθος εκτίμηση του Καρνέζη και του Σπυρόπουλου, ισοφάρισε σε 1-1 σε μία πολύ περίεργη φάση, φέρνοντας ξανά τα σύννεφα στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» έψαξαν το γκολ, αλλά ο Πανθρακικός έκλεισε τους χώρους και έφυγε από την Αθήνα με τον βαθμό, αφού Μίνγκας και Κουίνσι στις καθυστερήσεις έχασαν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες.
MVP: Ο Παπαδόπουλος. Ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού «πλήγωσε» ξανά τους «πράσινους» και χάρισε στην ομάδα του τον βαθμό.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Λουκάς Βύντρα. Παρά τα όσα άκουσε δε «έσπασε» ούτε αντέδρασε, διατηρώντας τη συγκέντρωσή του. Από τους φιλοξενούμενους πολύ καλό παιχνίδι έκανε ο Μπαϊκαρά.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο τρόπος που αντέδρασε ο Παναθηναϊκός μετά το γκολ. Έδωσε στον Πανθρακικό την δυνατότητα να βγει μπροστά και να πάρει την ισοπαλία.
Η ΓΚΑΦΑ: Την έκανε ο Καρνέζης στο τέλος. Εκτίμησε λάθος την σέντρα προς τον Παπαδόπουλο και δεν κατάφερε να «καθαρίσει» τη φάση, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να δεχτεί ένα ακόμα «φτηνό» γκολ.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς το σημαντικό λάθος διαιτητής Δελφάκης. Στις αρχές του πρώτου μέρους ο Σπυρόπουλους ακούμπησε τον Μίνγκα, που ζήτησε πέναλτι, αλλά η επαφή ήταν στιγμιαία, από αυτές που δύσκολα δίνονται. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Ζέκα, αλλά ο Πορτογάλος δεν είχε πρόθεση και η μπάλα ήταν πολύ κοντά για να αντιδράσει. Ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε για κάποια φάουλ εκτός περιοχής. 
gazzeta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...