Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Περαιτέρω επιδείνωση τις επόμενες ώρες - Αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής σε Ηλεία και δυτική Αρκαδία


rain_473_355Πέρασε το ψυχρό μέτωπο του βαρομετρικού χαμηλού, το μεσημέρι της Πέμπτης, το οποίο έδωσε ραγδαίες βροχές με έντονες χαλαζοπτώσεις, μικρής όμως διάρκειας.
Τα ύψη βροχής που έδωσε η μετωπική δραστηριότητα δεν ήταν αξιόλογα και ανήλθαν κάτω από τα 10 χιλιοστά στις περισσότερες περιοχές.

Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο για την δυτική Αρκαδία, όπου τα ύψη βροχής ήδη από το μεσημέρι φτάνουν τα 50 χιλιοστά στην Μεγαλόπολη, σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Μη σας ξεγελούν τα ανοίγματα που παρουσιάζει ο καιρός, τις επόμενες ώρες περιμένουμε περαιτέρω επιδείνωση, με κατά τόπους πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Ηλεία και δυτική Αρκαδία.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τον καιρό:

Η Παρασκευή 25/1 φαίνεται να είναι η πιο δύσκολη ημέρα, με κατά περιόδους, πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Ο κίνδυνος για κατολισθητικά και πλημμυρικά φαινόμενα είναι μεγάλος, ιδίως σε παρόχθιες περιοχές ποταμών και χειμάρρων. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 10 με 11 στα πεδινά, 6 με 7 στα ορεινά, το μεσημέρι στους 13 με 14 στα πεδινά,  8 με 9 βαθμούς Κελσίου στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί έως θυελλώδεις 7-8, πιθανόν τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Το Σάββατο 26/1, βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους, πιθανόν το πρωί ισχυρές. Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων του προηγούμενου 24ωρου, ενδεχομένως να προκύψουν σοβαρά προβλήματα υπερχείλισης ποταμών και χειμάρρων. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 8 με 9 στα πεδινά, 6 με 7 στα ορεινά, το μεσημέρι στους 12 με 13 στα πεδινά,  7 με 8 βαθμούς Κελσίου στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Την Κυριακή 27/1, περιμένουμε βελτίωση του καιρού. Πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες και πιθανόν ασθενείς χιονοπτώσεις πάνω από τα 1.000 μέτρα υψόμετρο.  Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 6 με 7 στα πεδινά, 2 με 3 στα ορεινά, το μεσημέρι στους 12 με 13 στα πεδινά, 7 με 8 στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί - βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Οι πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας Δευτέρα 28/1, Τρίτη 29/1 και Τετάρτη 30/1 φαίνεται να κυλούν με σχετικά καλό καιρό, χωρίς φαινόμενα και μόνο κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία και οι άνεμοι δεν θα μεταβληθούν σημαντικά.

Παρακολουθούμε την εξέλιξη της κακοκαιρίας και θα σας ενημερώνουμε με νεότερες αναρτήσεις για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νομό.

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές και έκτακτες προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 450 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στο metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...