Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Ηλεία: Τα τρακτέρ ξανάρχονται - Οι εργολάβοι δακοκτονίας στους δρόμους


poreia5Στην διαπίστωση ότι δεν «κυλάει καλά» η υπόθεση τους, κατέληξαν οι αγρότες –εργολάβοι δακοκτονίας, σε σύσκεψη που είχαν στα μέσα της εβδομάδας. Επικαλέσθηκαν μάλιστα
«άτυπη πληροφόρηση», σύμφωνα με την οποία  δεν υπάρχει πρόθεση  από τους διοικητικούς παράγοντες του υπουργείου  να δώσουν λύση, ήτοι να καταλήξουν σε μια απόφαση για εντολή πληρωμής τους.

«Θεωρούμε ότι πριν τελεσφορήσει η υπόθεση του κάθε Σταικούρα, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους αγρότες συνεργάτες μας ότι η υπόθεση μας δεν πάει καλά και να τους προετοιμάσουμε για νέο συλλαλητήριο στις 4 Φλεβάρη» μας δήλωσε ο κ. Μιχάλης Πλαστουργός.  

Ο κ. Πλαστουργός αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες που κατέβαλε ο ίδιος να συναντηθούν με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα στο διάστημα που μεσολάβησε από την αποχώρηση τους από το Διοικητήριο του Πύργου, οι οποίες  δεν ευοδώθηκαν.

«Η μέρα  του συλλαλητηρίου καθορίστηκε με γνώμονα τις ημερομηνίες που τους είχαν υποσχεθεί ότι θα έπαιρναν απάντηση από το υπουργείο Οικονομικών. Και επειδή ο χρόνος τρέχει, οι αγρότες –εργολάβοι δακοκτονίας, εκτιμούν ότι πρέπει να αρχίσουμε  την προετοιμασία για νέες κινητοποιήσεις» συμπλήρωσε. Μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν εγγράφως ενημερώσει τις γραμματείες των κομμάτων, τους βουλευτές και τους αιρετούς ( Περιφερειάρχη και αντιπεριφερειάρχη) για το αίτημα και τις προθέσεις τους και εν συνεχεία θα περιοδεύσουν τα χωριά και θα απευθύνουν κάλεσμα για νέο συλλαλητήριο στις 4 Φεβρουαρίου.

«Αγωνιζόμαστε για 350 οικογένειες. Σε άλλους κόβουν το ρεύμα σε άλλους το νερό, άλλοι πεινάνε τα παιδιά τους και αυτοί μας έχουν κάνει «μπαλάκι»., μας είπε ο κ. Αντώνης Μπαλοδήμος.

«Η διαπίστωση είναι ότι όλοι μας δουλεύουν, συνέχισε . Και το παράπονο του αγροτικού κόσμου είναι ότι οι βουλευτές του νομού μας, αν και είναι ενήμεροι , έχουν αδιαφορήσει τελείως. Δεν μας ενόχλησε κανείς από τα κόμματα που κυβερνούν και έχουν τη δύναμη. Άλλα θέματα τα λύνουν σε μια μέρα. Αν θέλουν ας βοηθήσουν όχι τους εργολάβους όπως θέλουν να μας λεν, αλλά τις 350 οικογένειες.

Για τον αντιπεριφερειάρχη έχω να πω πως μας έχει τάξει πολλά στα λόγια. Τα αποτελέσματα μετρούν. Θα περιμένουμε να κυλήσει ο χρόνος που συμφωνήσαμε και μετά θα κατέβουμε δυναμικά στο συλλαλητήριο. Και όσο μας απειλούν ότι θα μας κλείσουν φυλακή δεν μας φοβίζουν. Ο αγροτικός κόσμος της Ηλείας θα είναι ενωμένος», κατέληξε.
Εφημερίδα Πρωινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...