Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Τραγανό: Το χαλάζι αποτέλειωσε τους αγρότες


xalazi2_1Μεγάλες είναι οι καταστροφές που προκάλεσε η έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή του Κάμπου της Ηλείας έως και την Αμαλιάδα. Όπως χαρακτηριστικά μας γράφει αναγνώστης
xalazi3_1xalazi1_2xalazi4του ilialive.gr από το Τραγανό που έστειλε και τις φωτογραφίες που βλέπετε, «ότι δεν μπόρεσαν να καταστρέψουν τα υπερχειλισμένα ποτάμια τα καταστρέφει τώρα η κακοκαιρία με πολύ βροχή και χαλαζόπτωση.


Παρά τις πολύ χαμηλές τιμές με τις οποίες αγοράζουν οι μεσάζοντες (π.χ. αγοράζουν πορτοκάλια με 10 λεπτά και μανταρίνια με 23 λεπτά του ευρώ και αυτά πωλούνται σε supermarket εξήντα λεπτά και ένα ευρώ αντίστοιχα) οι παραγωγοί είχαν κάποιες ελπίδες για ένα μικρό εισόδημα. Τώρα και αυτό εξανεμίζεται, απροστάτευτοι από παντού.

Πρέπει όλος ο νομός να καταστεί άμεσα θεομηνιόπληκτος. Οι ζημιές σε αγροτικά προϊόντα είναι μεγάλες…». Οι φωτογραφίες ελήφθησαν στις 3,30 το μεσημέρι οπότε και η χαλαζόπτωση έπληξε την περιοχή του Τραγανού, ενός εκ των πιο παραγωγικών χωριών αγροτικών προϊόντων  σε όλη την Ελλάδα.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...