Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Όλες οι εξελίξεις με την υπόθεση του γιατρού και των φαρμακοποιών στον Πύργο


dikastirio2Υπόθεση που ζημείωσε κατά 815.900,65 ευρώ τους ασφαλιστικούς οργανισμούς ΟΠΑΔ, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ , ΟΓΑ και ΤΥΔΚΥ έχει αποκαλυφθεί εδώ και αρκετό στον Πύργο της Ηλείας.
Ενας γιατρός, η γραμματέας του και έξι φαρμακοποιοί του Πύργου κατηγορούνται από τις δικαστικές αρχές ότι συμμετείχαν στο κύκλωμα που εξαπατούσε τους ασφαλισμένους της περιοχής, και προβαίνοντας σε πλαστές συνταγογραφήσεις εισέπρατταν παράνομα από τα ασφαλιστικά ταμεία σημαντικά ποσά.

Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για παράβαση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, πλαστογραφία με χρήση κατ” εξακολούθηση και κατά συναυτουργία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, απάτη κατ” εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση. Μετά από σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή Πύργου, ο γιατρός, που θεωρείται από τις δικαστικές αρχές και ως εγκέφαλος της υπόθεσης, προφυλακίστηκε, ενώ η γραμματέας του και οι φαρμακοποιοί αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο και τα πολυσέλιδα πορίσματα που συνέταξαν οι ελεγκτές των ασφαλιστικών ταμείων, ο γιατρός από κοινού με τη γραμματέα του, από τον Ιανουάριο του 2006 μέχρι και τον Αύγουστο του 2008 εκμεταλλευόμενοι τα βιβλιάρια των ασθενών, απέκοπταν από αυτά τυχαία στελέχη και στη συνέχεια κατάρτιζαν ιατρικές εντολές υγειονομικής περίθαλψης (επισκέψεις) και συνταγές. Σε αυτές βεβαιωνόταν ψευδώς ότι ο γιατρός τούς είχε επισκεφθεί στα σπίτια τους και ότι έπρεπε να τους χορηγηθούν διάφορα φάρμακα, τα οποία όμως δεν είχαν καμιά απολύτως σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των ασθενών.

Ανάλογα με την περίπτωση

Ο γιατρός και η γραμματέας του κατηγορούνται ότι απέκοπταν, εν αγνοία των ασφαλισμένων, στελέχη από τα συνταγολόγιά τους, συνήθως τα τελευταία σε αριθμό, ώστε οι ασφαλισμένοι να μην αντιλαμβάνονται την αποκοπή τους. Στη συνέχεια κατάρτιζε, ανάλογα με την περίπτωση, είτε ιατρική επίσκεψη στο ιατρείο του ή στην οικία του ασφαλισμένου.

Σημειώνεται ότι η χορήγηση των φαρμάκων που γράφονταν στις πλαστές συνταγές, δικαιολογούνταν με μηδενική συμμετοχή των ασφαλισμένων και συμμετοχή 100% του ελληνικού Δημοσίου. Ολες οι ανωτέρω συνταγές εκτελούνταν στα φαρμακεία των κατηγορούμενων φαρμακοποιών, οι οποίοι τις εκτελούσαν παραδίδοντας τα φάρμακα σε αυτόν ή στη γραμματέα του και υπέβαλλαν τις συνταγές για αναγνώριση, εκκαθάριση και ενταλματοποίηση στους αντίστοιχους ασφαλιστικούς οργανισμούς, προκειμένου να εγκριθούν και να καταβληθεί το αντίτιμο των αναγραφομένων σε κάθε πλαστή συνταγή φαρμάκων.

Σύμφωνα με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς των ασφαλιστικών οργανισμών και τις ποινικές διώξεις, η ζημιά κατά του ελληνικού Δημοσίου ανέρχεται στο ποσό των 815.900,65 ευρώ, εκ των οποίων 310.653,25 αφορούν τον ΟΠΑΔ, 420.579,41 ευρώ το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, 83.402,90 ευρώ τον ΟΓΑ και 1.265,09 ευρώ το ΤΥΔΚΥ.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...