Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ο...νόμος του ΣΕΦ - "Ερυθρόλευκο" το ντέρμπι και η πρωτιά


Ο Ολυμπιακός ήταν εμφανώς καλύτερος από τον Παναθηναϊκό μετά το πρώτο δεκάλεπτο, δεν έχασε σε κανένα σημείο το προβάδισμα στο σκορ και νίκησε για δεύτερη φορά φέτος τον αντίπαλό του, πιο εύκολα από όσο δείχνει το 72-67. Οι πρωταθλητές Ευρώπης εξασφάλισαν ουσιαστικά το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Οι δύο ομάδες θα τα ξαναπούν την Κυριακή στον τελικό του κυπέλλου.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο Ολυμπιακός είχε περισσότερη ενέργεια, περισσότερες λύσεις στην επίθεση και έφτασε στη νίκη πιο εύκολα από όσο θα περίμενε. Ο Παναθηναϊκός άντεξε μόνο όσο ο Διαμαντίδης και ο Σχορτσανίτης κουβαλούσαν την ομάδα στις πλάτες τους αλλά τέτοια ματς δεν μπορεί να τα κερδίσει κάποιους έχοντας μόνο δύο παίκτες.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε απόλυτα συγκεντρωμένος στο ματς, είχε στα πρώτα λεπτά εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας και βρέθηκε να προηγείται με 4-11, την ώρα που ο Ολυμπιακός ήταν εγκλωβισμένος στην επίθεσή του.

Οι ερυθρόλευκοι απάντησαν άμεσα, ανοίγοντας το ρυθμό και με επί μέρους 13-3 βρέθηκαν μπροστά με 17-14. Η είσοδος του Σχορτσανίτη άλλαξε τις ισορροπίες. Ο Σερμαντίνι έκανε δύο γρήγορα φάουλ, ο Χάινς αδυνατούσε να αντιμετωπίσει τον Big Sofo και έτσι οι πράσινοι έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +2 (20-22).

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να “ταΐζει” τον Σχορτσανίτη και διατηρούσε το προβάδισμα στο σκορ. Ο Σπανούλης που ήταν άστοχος επιδίωξε τις επαφές, κέρδισε φάουλ και από τη γραμμή των ελευθέρων βολών έδωσε λύσεις στην ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός που βρήκε τρόπο να αντιμετωπίσει με παγίδες τον Σχορτσανίτη, πήρε δύο καλάθια από τον Λο και προηγήθηκε με 5 πόντους στη λήξη του ημιχρόνου (38-33). Ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε δικαιολογημένα για φάουλ πάνω στον Γκιστ στο τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου, αλλά οι διαιτητές αν και το είδαν θεώρησαν, λανθασμένα, ότι ήταν εκπρόθεσμο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι βρήκαν το δρόμο έξω από τα 6.75 με τους Σπανούλη, Παπανικολάου και Περπέρογλου, στέλνοντας τη διαφορά στους 10 πόντους (56-46). Ο Διαμαντίδης κράτησε τον Παναθηναϊκός, μείωσε στους 6 (58-52).

Ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες λύσεις και αυτό φάνηκε στην τελευταία περίοδο. Ο Περπέρογλου και ο Λο ανέλαβαν δράση, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να αντιδράσει αφού έχασε πάρα πολλά αμυντικά ριμπάουντ και το ματς τελείωσε νωρίς. Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με 11 πόντους (71-60) και το μόνο που έμενε ήταν να μάθουμε το τελικό σκορ.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης “καπάρωσαν” την πρωτιά της κανονικής περιόδου αφού νίκησαν για δεύτερη φορά τους αντιπάλους τους.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...