Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Να διατηρηθεί το χαράτσι στα ακίνητα και το 2013 ζητά η τρόικα



Να διατηρηθεί το χαράτσι στα ακίνητα και το 2013 ζητά η τρόικα
Την παράταση της επιβολής του Έκτακτου Ειδικού Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) και το 2013 ζητά η τρόικα από την κυβέρνηση, καθώς θεωρεί πως δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο για να επιβληθεί ο ενιαίος φόρος ακινήτων από το Σεπτέμβριο 2013.



Οι επικεφαλής της τρόικας ζήτησαν στις επαφές τους με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης τη συνέχιση της επιβολής του ΕΕΤΗΔΕ, καθώς θεωρούν πως είναι ο πλέον αποδοτικός φόρος και ότι η προετοιμασία για την αντικατάσταση τους δεν έχει προχωρήσει γρήγορα, καθώς υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες που δεν επιτρέπουν την έγκαιρη επιβολή του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων, εξέλιξη που θα μπορούσε να στοιχίσει 3 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό 2013.
Η τρόικα δεν θέλησε να υπάρξει και αποδέσμευση του ενιαίου φόρου ακινήτων από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, καθώς θεώρησε πως αν ο φόρος βεβαιωνόταν με εκκαθαριστικά της ΓΓΠΣ απλά δεν θα καταβαλλόταν από τους φορολογουμένους.
Πάντως, η κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη από την εξέλιξη αυτή καθώς θα πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα στην τρόικα αλλά και τις δικαστικές αποφάσεις που ήδη καθιστούν δυσχερή την είσπραξη του χαρατσιού.
Θανάσης Κουκάκης (www.in.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...