Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Σε ρυθμούς καρναβαλιού σήμερα Ηλεία


karnavali_krestena3.JPGΠαρά τις δυσκολίες της εποχές και τις περικοπές λόγω κρίσης, η κοινωνία, αντιδρά με χαμόγελο, κέφι και χαρά, κρατώντας ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα, τις εκδηλώσεις
για την Αποκριά. Έτσι σήμερα η Ηλεία κινείται σε ρυθμούς καρναβαλιού σε αρκετές πόλεις του νομού.

Στη νότια Ηλεία ξεχωρίζουν το Καρναβάλι της Κρέστενας και της Ζαχάρως, ενώ χθες έγινε και το Καρναβάλι του Καλλικώμου που τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται με τη συμμετοχή των κατοίκων και από τις γύρω περιοχές.

Περίπου στις δύο το μεσημέρι η Ζαχάρω θα «τελέσει» το γάμο της Ζαχαρούλας, που είναι η άποψη των κατοίκων της περιοχής για την τελευταία Αποκριά.

Μετά τις τρεις το μεσημέρι ξεκινούν οι καρναβαλικές παρελάσεις στην Κρέστενα, αλλά και στην Καλλιθέα, που διατηρεί και αυτή την δική της παράδοση στο Καρναβάλι του Ζάχα.

Στην Αμαλιάδα η 3η Μπουλατοδρομία φαίνεται πως δεν μπορεί να αναβληθεί σήμερα αφού ο ήλιος είναι σύμμαχος αυτή τη φορά. Στις έντεκα προσοχή στους δρόμους της πόλης γιατί έρχονται οι «μπουλατοδρόμοι».

Μεσημέρι Καρναβαλιού είναι για τις μεγάλες κωμοπόλεις αυτό που έρχεται στην καρδιά του κάμπου. Τα Λεχαινά παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια διασκεδάζουν αποκριάτικα με το δικό τους καρναβάλι.
Όπως και στο Τραγανό που τα τελευταία χρόνια εντυπωσιάζει με την οργάνωσή του δικού του Καρναβαλιού. Τα άρματα αναμένονται στους δρόμους της κωμόπολης να δώσουν έντονο αποκριάτικο χρώμα.

Τόσο στα Λεχαινά, όσο και στο Τραγανό οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις τρεις το μεσημέρι.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...