Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Ιστορικό «ΟΧΙ» από την Κύπρο!


Καταψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το «κούρεμα» των κυπριακών καταθέσεων με 36 ψήφους κατά και 19 αποχές!


Με 36 ψήφους κατά και καμία υπέρ -και σε κλοιό χιλιάδων διαδηλωτών- η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας απέρριψε το νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων. Από την ψηφοφορία απείχαν 19 βουλευτές.
Βέβαιη εθεωρείτο από νωρίς η καταψήφιση του νομοσχεδίου, μετά την απόφαση του κυβερνώντος Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) να τηρήσει αποχή. Το νομοσχέδιο, παρά τις τροποποιήσεις του, καταψηφίστηκε από ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Οικολόγους. Η αστυνομία απέκοψε την οδό Μαχάτμα Γκάντι, στην οποία βρίσκεται η Κυπριάκη Βουλή. Εξω από τη Βουλή βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, αλλά και πολλά τηλεοπτικά συνεργεία ξένων ΜΜΕ.
Με βασικά συνθήματα «Η Κύπρος ανήκει στο λαό της» και «Ανεξαρτησία - Δημοκρατία - Ελευθερία», πλήθος κόσμου διαδηλώνει αυτή την ώρα κοντά στην Κυπριακή Βουλή. Πολλοί βουλευτές βρέθηκαν στο δρόμο και ενθάρρυναν τους διαδηλωτές που κρατούσαν, εκτός από την σημαία της Κύπρου, και σημαίες άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων τάχθηκαν αρνητικά στο νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων. Νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών συγκάλεσε για την Τετάρτη, στις 9 το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
Πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...