Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ηλεία: «Σκεπάζεται» η λαϊκή αγορά της Αμαλιάδας

Ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην οριστική «μεταμόρφωσή» του βρίσκεται ο κεντρικός άξονας της Σοχιάς, που θα δώσει νέα πνοή στην πόλη της Αμαλιάδας, καθώς χθες, δημοπρατήθηκε το έργο του πολυλειτουργικού χώρου του μελλοντικού Διοικητηρίου της πόλης, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την τοποθέτηση στεγάστρων στο χώρο της λαϊκής αγοράς.



«Είναι μια παρέμβαση που την έχουμε σχεδιάσει και τη διεκδικούμε εδώ και πολύ καιρό και που η αναγκαιότητά της φάνηκε με την μεγάλη εκδήλωση «Κερνάμε Ελλάδα» που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα» είπε ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης και συνέχισε: «Ο χώρος θα αλλάξει τελείως. Θα είναι το πρώτο μεγάλο, στεγασμένο παρκινγκ της Αμαλιάδας μπαίνοντας στην πόλη από την Ολυμπία Οδό. Τα Σάββατα θα μπορεί να πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά ενώ τις υπόλοιπες μέρες θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορες εκθέσεις, για την προώθηση αγροτικών προϊόντων από παραγωγούς της περιοχής, ας μην ξεχνάμε ότι η περιοχή μας είναι αγροτική, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο νέες θέσεις εργασίας και έσοδα σε μικρούς παραγωγούς».

Ο κ. Λυμπέρης επεσήμανε πως μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο της κατασκευής των στεγάστρων η λαϊκή αγορά θα μεταφερθεί στη γωνία Δαλιάνη και Γορτυνίας, ενώ συνέχισε: «Ξεκινάμε τώρα με τον πολυλειτουργικό χώρο ενώ σε επόμενη φάση, μέσα από το πρόγραμμα «Jessica», διεκδικούμε την κατασκευή ενός υπόγειου παρκινγκ 100 θέσεων για τα οχήματα του κτηρίου υπηρεσιών της πόλης».

«Η πόλη αλλάζει»

«Ολοκληρώνουμε έναν σχεδιασμό δεκαετίας πάνω στον άξονα της Σοχιάς» είπε ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Από τη μία πλευρά της Σοχιάς το κολυμβητήριο, τα αντιπλημμυρικά έργα, ο πολυλειτουργικός χώρος του νέου Διοικητηρίου κ.α. Από την άλλη πλευρά της Σοχιάς η κατασκευή του 2ου Λυκείου της πόλης που βρίσκεται σε εξέλιξη και σε όλο τον άξονά της, το βιοκλιματικό πάρκο που με τις παρεμβάσεις και τα έργα του θα κατεβάζει τα καλοκαίρια τη θερμοκρασία της πόλης κατά 2 -3 βαθμούς Κελσίου. Έχουμε έναν άξονα ανάπτυξης εκεί που μέχρι σήμερα υπήρχε υποβάθμιση. Εκεί που υπήρχε, σε απόσταση 100 και 200 μέτρων από το δημαρχείο της πόλης και τη βιβλιοθήκη της, βρωμιά και ποντίκια. Η πόλη αλλάζει».


Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...