Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Πύργος: Δεύτερη εθελοντική αιμοδοσία από τους Αστυνομικούς υπάλληλους της Ηλείας



Τη δεύτερη εθελοντική αιμοδοσία τους πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι αστυνομικοί υπάλληλοι του Νομού Ηλείας, οι οποίοι, έχουν δημιουργήσει τράπεζα αίματος τον τελευταίο χρόνο στο Νομό, ύστερα από πρωτοβουλία της τοπικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων.


Χθες το πρωί, για πρώτη φορά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών και ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αστυνομικών Ηλείας, σε μια κοινή πρωτοβουλία, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την εθελοντική αιμοδοσία η οποία διενεργείται στο Αστυνομικό Μέγαρο της περιοχής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Όπως ανέφεραν μάλιστα οι πρόεδροι των οργανώσεων που συμμετείχαν χθες στην αιμοδοσία της Αστυνομίας, τέτοιες ενέργειες σε τοπικό επίπεδο θα συνεχιστούν και οι δύο ενώσεις μαζί με τον σύνδεσμο αποστράτων, θα συνεχίσουν την προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, ώστε η τράπεζα αίματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, να μπορεί να προσφέρει όχι μόνο στους αστυνομικούς αλλά και στους πολίτες του Νομού που θα χρειαστούν αίμα.

«Ο λόγος που το αποφασίσαμε ήταν να εξυπηρετήσουμε και συμπολίτες μας ευαισθητοποιημένοι προς αυτή την κατεύθυνση. Φέτος συμμετέχει μαζί μας η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών και η Ένωση Αποστράτων Νομού Ηλείας έτσι ώστε να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες φιάλες και να διευρύνουμε αυτόν τον κύκλο», ανέφερε ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Ηλίας Παναγούλης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, Νίκος Μαρούντας, αφού ευχαρίστησε την μονάδα αιμοδοσίας του νοσοκομείου Πύργου επεσήμανε ότι: «Η αιμοδοσία είναι μια πράξη αγάπης και μια απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Είναι γεγονός πως τα αποτελέσματά της σώζουν ζωές διότι το αίμα ούτε παράγεται ούτε αντικαθίσταται. Το αίμα χαρίζεται και σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε κι άλλους φορείς, συλλόγους, μεμονωμένους πολίτες να δίνουν κάποιες φορές αίμα για τον πάσχοντα συνάνθρωπο».

Τέλος για την συμμετοχή του συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Ηλείας, μίλησε ο πρόεδρος, Χρήστος Χαλασοχώρης ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι: «Μετά την ίδρυση της τράπεζας αίματος που δημιούργησαν οι εν ενεργεία αστυνομικοί μπήκαμε κι εμείς στην διαδικασία αυτή και αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στην αιμοδοσία, για τα μέλη μας και για τις οικογένειες αυτών. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε και πιστεύουμε πως μελλοντικά οι συμμετοχές στις αιμοδοσίες θα είναι περισσότερες».

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ
giakoumelou@gmail.com
patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...