Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Πύργος: Επιχείρηση «σκούπα» της Αστυνομίας σε καταυλισμούς τσιγγάνων


Έξι άτομα (τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες) ηλικίας από 36 έως 17 ετών, που είχαν διαπράξει ληστείες και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου συνελήφθησαν στη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, το πρωί της Τετάρτης σε καταυλισμούς τσιγγάνων στην ευρύτερη περιοχή Κεραία στον Πύργο.


Η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού της σχεδιασμού για τη διαχείριση της εγκληματικότητας στην περιοχή αρμοδιότητας της, πραγματοποίησε την συγκεκριμένη αστυνομική εξόρμηση σε καταυλισμούς Ρομά, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Ασφαλείας, της Τάξης, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Διμοιρίας Υποστήριξης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας. Η ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, και σε αυτή ελέγχθηκαν τριάντα άτομα και δέκα οχήματα ενώ προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου δεκαέξι άτομα.

Οι συλλήψεις

Χθες το πρωί οι αστυνομικοί, βρέθηκαν στην περιοχή όπου υπάρχει καταυλισμός τσιγγάνων και διενήργησαν ελέγχους από τους οποίους προέκυψαν οι έξι συλλήψεις των τριών ανδρών και των τριών γυναικών που φέρονται να συμμετείχαν σε αξιόποινες πράξεις στην περιοχή του Πύργου. Πιο συγκεκριμένα συνελήφθησαν δυο άνδρες, ηλικίας 29 και 25 ετών, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, μια γυναίκα ηλικίας 17 ετών για διάπραξη ληστείας και τρία ακόμα άτομα μεταξύ των οποίων δυο γυναίκες ηλικίας 24, 30 και 36 ετών αντίστοιχα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις των Δικαστικών Αρχών. Παράλληλα διενεργήθηκαν δύο κατ’ οίκον έρευνες ενώ από τη γενικότερη αστυνομική επιχείρηση εξιχνιάστηκαν μια ληστεία, μια αρπαγή πορτοφολιού και είκοσι διαρρήξεις σε αγροικίες και αποθήκες της περιοχής και κατασχέθηκαν πληθώρα κλοπιμαίων που φυλάσσονται στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.

Ληστείες και κλοπές η δράση των συλληφθέντων

Από την έρευνα των αστυνομικών που συμμετείχαν στην επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, έχουν εξιχνιαστεί μια ληστεία που συνέβη χθες το πρωί, στο Πύργο, σε βάρος 81χρονου άνδρα, μια αρπαγή πορτοφολιού που είχε συμβεί το περασμένο Σάββατο το βράδυ, στον Πύργο, σε βάρος 20χρονης κοπέλας και επίσης είκοσι διαρρήξεις σε αγροικίες και αποθήκες της περιοχής του Πύργου. Οι πολίτες που έχουν πέσει θύματα κλοπής σε αγροικίες και αποθήκες μπορούν να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου στο τηλεφωνικό αριθμό 26210 81740 προκειμένου αναγνωρίσουν τα κλοπιμαία που φυλάσσονται εκεί.

Τι κατέσχεσαν οι Αρχές

Από τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα στον καταυλισμό των τσιγγάνων στην περιοχή της Κεραίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συγκεκριμένα τέσσερα αλυσοπρίονα, ένας ηλεκτρικός τροχός, μία τσιμπίδα χειρός, ένα σακί με απογυμνωμένα καλώδια, συνολικού βάρους 15 κιλών περίπου, ένας κόφτης μετάλλων, δυο γεννήτριες, δυο ηλεκτροκολλήσεις, ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα, τρία ηλεκτρικά τρυπάνια, δυο ηλεκτρικοί τροχοί, μία ηλεκτρική σέγα κοπής ξύλων, τρεις εργαλειοθήκες με διάφορα εργαλεία χειρός, δύο ποδήλατα, ένα ραδιοκασετόφωνο και ένα ράδιο - cd αυτοκινήτου. Επίσης κατασχέθηκε ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν ο 29χρονος και ο 25χρονος για τη διάπραξη των κλοπών.

Να σημειωθεί πως οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας ενώ η προανάκριση που ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου βρίσκεται σε εξέλιξη. Τέλος, οι αστυνομικοί έλεγχοι σε καταυλισμούς, θα συνεχισθούν αμείωτα καθότι, όπως αναφέρεται, αποσκοπούν στην πρόληψη και τη καταστολή της εγκληματικότητας.


ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ
giakoumelou@gmail.compatrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...