ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

Δήλωση Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Δημήτριου Αρβανίτη
Ελληνική Δημοκρατία
Νομός Ηλείας
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης
Γραφείο Τυπου  


Δελτίο ΤύπουΔήλωση Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Δημήτριου Αρβανίτη με αφορμή τη γόνιμη  δημοπράτηση – στις 30 Απριλίου 2013- της ανάπλασης των αποθηκών του ΑΣΟ Λεχαινών και του περιβάλλοντα χώρου, έργο που χρημαδοτείται απ’ το ΕΣΠΑ με συνολικό προϋπολογισμό 2.100.000 ευρώ.

«Η  ένταξη στο ΕΣΠΑ της ανάπλασης των αποθηκών του ΑΣΟ στα Λεχαινά έγινε στα πλαίσια της αναβίωσης των πολιτισμικών διαδρομών.

Εκτός απ’ την άμεση αναβάθμιση,  με το έργο των 2 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ επιτυγχάνουμε την προστασία και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας και την προώθηση της κοινωνικοοικονομικής ανάτασης  για το σύνολο του Δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής.

Το έργο δίνει «ζωή » σε μια ολόκληρη περιοχή και η ολοκλήρωσή του θα την ενσωματώσει- ως ζωντανό κύτταρο- στη σύγχρονη  κοινωνικοοικονομική δραστηριότητα, η οποία θα φέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη για το σύνολο της κοινωνίας και θα  ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της περιφερειακής οικονομίας σε διαφόρους τομείς, όπως στον τουρισμό και τις  εναλλακτικές μορφές αυτού (συνεδριακό, πολιτιστικό κ.λ.π.).


Συνοπτική περιγραφή έργου

Το έργο αφορά στην επανάχρηση τριών αποθηκών του ΑΣΟ Λεχαινών, ως πολιτιστικό πολυχώρο, αξιοποιώντας τα υπάρχοντα πέτρινα κτήρια και τον περιβάλλοντα χώρο τους (ήπια προσαρμογή με οικολογική δόμηση), με τις κατάλληλες αρχιτεκτονικές και λοιπές παρεμβάσεις ( αποκατάσταση βλαβών φέροντος οργανισμού και στέγης από τη φθορά του χρόνου, την πλημμελή συντήρηση και τη σεισμική δραστηριότητα της περιοχής, Η/Μ εγκαταστάσεις, πρόσβαση για ΑμεΑ, κ.λ.π.).

Εκ των αποθηκών, στην πρώτη προς το νότο θα υπάρχει φουαγιέ, αναψυκτήριο, χώρος βιβλιοθήκης και επιμόρφωσης.
Στην δεύτερη θα γίνει χώρος πολλαπλών χρήσεων με κατάλληλο κινητό εξοπλισμό και χωρίσματα, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει είτε ως θεατρικός / συναυλιακός χώρος, είτε ως αίθουσα συνεδριάσεων και τηλεδιασκέψεων αλλά και περιοδικών εκθέσεων και παρουσιάσεων.

Η τρίτη θα μπορεί να λειτουργήσει είτε ως αίθριο- κηποθέατρο παράλληλα με πολιτιστικές εκδηλώσεις, είτε ως εκθεσιακός χώρος σταφίδας- τοπικών προϊόντων, αλλά και συναντήσεων για τα πολιτιστικά δρώμενα.Η παρέμβαση ολοκληρώνεται με:


1)Τη διαμόρφωση και βελτίωση βατότητας της οδού που διέρχεται έμπροσθεν του οικοπέδου ανέγερσης του νέου Λυκείου Λεχαινών, εξασφαλίζοντας έτσι την προσπελασιμότητα τόσο προς τον υπό ανάπλαση χώρο των αποθηκών του ΑΣΟ, όσο και στη διασύνδεση της ευρύτερης περιοχής με το υπόλοιπο αστικό κέντρο της πόλης. Με τις κατάλληλες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις θα ανακουφιστεί η ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια εκατέρωθεν της οδού με προσβάσεις  για ΑμεΑ και για την ασφάλεια του συνόλου των πεζών. Προβλέπεται δε η εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος ηλεκτροφωτισμού με φωτοβολταϊκά πλαίσια.

2)Την κατασκευή πεζοδρομίου στο τμήμα της οδού Ανδρουτσοπούλου, που εφάπτεται με το οικόπεδο των αποθηκών.

3)Πληροφοριακές/ ενημερωτικές πινακίδες.

4)Προμήθεια και εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού.

5)Παρέμβαση ήπιας κυκλοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: