και
να γεμίσουν το πασχαλινό τους τραπέζι, με όλα τα καλά. Η κίνηση στην
αγορά κρέατος έχει ξεκινήσει, οι πρώτες παραγγελίες έχουν ήδη δοθεί ενώ
οι καταναλωτές μετά την έρευνα αγοράς που πραγματοποίησαν, άρχισαν να
ψωνίζουν. Ντόπια αρνιά και κάθε είδους κρεατικά σε τιμές που έχουν
παραμείνει ίδιες τα τελευταία τρία χρόνια.
Οι κρεοπώλες του Πύργου εμφανίζονται αισιόδοξοι τονίζοντας ότι είναι πανέτοιμοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις με καθαρά και ποιοτικά κρέατα σε ιδιαίτερα καλές τιμές.
«Ως παραδοσιακοί κρεοπώλες, όπως κάθε χρόνο έχουμε ξεκινήσει τις αγορές και τις σφαγές μας, αγοράζοντας επί των πλείστων αμνοερίφια από την περιοχή μας, διαθέτοντας στο καταναλωτικό κοινό την καλύτερη ποιότητα κρεάτων» σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Νομού Ηλείας κ. Γιάννης Μαλλιόπουλος και πρόσθεσε ότι γνωρίζουν ακριβώς τι κρέας πωλούν στα καταστήματα τους δεδομένου ότι παρακολουθούν την πορεία των ζώων από το στάβλο και το πώς μεγαλώνουν μέχρι και την προμήθεια τους από τα κρεοπωλεία.
«Η κίνηση έχει ξεκινήσει δειλά- δειλά, υπάρχουν παραγγελίες, υπάρχει όμως και το οικονομικό κλίμα το άσχημο στον κόσμο αλλά εμείς από τη μεριά μας προσπαθούμε να του προσφέρουμε τις χαμηλότερες τιμές. Και αυτό το έχουμε καταφέρει, συμπιέζοντας το κόστος, προσπαθώντας να αγοράσουμε σε καλύτερες τιμές και μειώνοντας το ποσοστό κέρδους μας ώστε να φθάσουμε σε μια τελική τιμή ικανοποιητική για τον καταναλωτή. Στόχος μας είναι, να μην λείψει από κανένα πασχαλινό τραπέζι».
Όσον αφορά τις τιμές, επισήμανε ότι για το αρνάκι ξεκινούν από 6,95 ευρώ το κιλό (για ολόκληρο) και φθάνουν στα 8.50 ευρώ το κιλό. «Πιστεύω ότι η αγορά του Πύργου είναι από τις καλύτερες πανελλαδικώς στο θέμα τιμής- ποιότητας και ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί και θα μας προτιμήσει όπως κάνει άλλωστε κάθε χρόνο και τους ευχαριστούμε».
Επιπλέον, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που όλοι βιώνουν, ο κόσμος έχει ανάγκη να ξεδώσει και χάρις τον ευνοϊκό καιρό και το ότι τα Χριστούγεννα ήταν μακριά, η πλειοψηφία θα γλεντήσει.
Ικανοποιητική κίνηση
Σε καλύτερα επίπεδα απ’ ότι πέρυσι, επισήμανε ότι κυμαίνεται η κίνηση στην αγορά, ο κρεοπώλης κ. Παναγιώτης Νικ. Διαμαντόπουλος. «Ο κόσμος ενδιαφέρεται κυρίως για την ποιότητα και δεύτερη έρχεται η τιμή. Παρότι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, το αρνάκι δεν θα λείψει. Άλλωστε οι τιμές έχουν διατηρηθεί τα τρία τελευταία χρόνια στα ίδια επίπεδα. Το αρνί πωλείται προς 7,90 ευρώ το κιλό και πρόκειται για αμνοερίφια ορεινών περιοχών και ντόπια. Η συκωταριές 7,90 ευρώ το κιλό, η πατσά και τα ποδαράκια 6 ευρώ το κιλό ενώ το κατσικάκι γάλακτος 8,50 ευρώ το κιλό».
Παράλληλα ο κ. Διαμαντόπουλος συνέστησε την προσοχή του καταναλωτικού κοινού τονίζοντας ότι φέτος έχουν «βαφτίσει» ως ντόπια αρνιά που έφεραν από το εξωτερικό γιαυτό και οι καταναλωτές θα πρέπει να επιλέγουν τα κρεοπωλεία που γνωρίζουν και έχουν συναλλαγές μαζί τους.
Αισιόδοξος εμφανίστηκε και ο κρεοπώλης κ. Αντώνης Κούρτης επισημαίνοντας πως ο κόσμος θα προτιμήσει τα κρεοπωλεία της περιοχής για τις αγορές του και όλοι λίγο- πολύ θα αγοράσουν ντόπια και καθαρά αρνάκια. «Όλα τα κρέατα είναι ντόπια και προσεγμένα ενώ οι τιμές τους είναι πολύ καλύτερες από πέρυσι. Θεωρώ ότι οι καταναλωτές θα ανταποκριθούν και στην ποιότητα και στην τιμή και δεν θα λείψει από το πασχαλινό τραπέζι, ούτε το αρνί, ούτε το κοκορέτσι, ούτε η γαρδούμπα. Άλλωστε ο Έλληνας γιορτάζει το Πάσχα παρόλα τα προβλήματα του».
Κική Κολοβέρου
kkoloverou@yahoo.gr
Οι κρεοπώλες του Πύργου εμφανίζονται αισιόδοξοι τονίζοντας ότι είναι πανέτοιμοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις με καθαρά και ποιοτικά κρέατα σε ιδιαίτερα καλές τιμές.
«Ως παραδοσιακοί κρεοπώλες, όπως κάθε χρόνο έχουμε ξεκινήσει τις αγορές και τις σφαγές μας, αγοράζοντας επί των πλείστων αμνοερίφια από την περιοχή μας, διαθέτοντας στο καταναλωτικό κοινό την καλύτερη ποιότητα κρεάτων» σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Νομού Ηλείας κ. Γιάννης Μαλλιόπουλος και πρόσθεσε ότι γνωρίζουν ακριβώς τι κρέας πωλούν στα καταστήματα τους δεδομένου ότι παρακολουθούν την πορεία των ζώων από το στάβλο και το πώς μεγαλώνουν μέχρι και την προμήθεια τους από τα κρεοπωλεία.
«Η κίνηση έχει ξεκινήσει δειλά- δειλά, υπάρχουν παραγγελίες, υπάρχει όμως και το οικονομικό κλίμα το άσχημο στον κόσμο αλλά εμείς από τη μεριά μας προσπαθούμε να του προσφέρουμε τις χαμηλότερες τιμές. Και αυτό το έχουμε καταφέρει, συμπιέζοντας το κόστος, προσπαθώντας να αγοράσουμε σε καλύτερες τιμές και μειώνοντας το ποσοστό κέρδους μας ώστε να φθάσουμε σε μια τελική τιμή ικανοποιητική για τον καταναλωτή. Στόχος μας είναι, να μην λείψει από κανένα πασχαλινό τραπέζι».
Όσον αφορά τις τιμές, επισήμανε ότι για το αρνάκι ξεκινούν από 6,95 ευρώ το κιλό (για ολόκληρο) και φθάνουν στα 8.50 ευρώ το κιλό. «Πιστεύω ότι η αγορά του Πύργου είναι από τις καλύτερες πανελλαδικώς στο θέμα τιμής- ποιότητας και ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί και θα μας προτιμήσει όπως κάνει άλλωστε κάθε χρόνο και τους ευχαριστούμε».
Επιπλέον, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που όλοι βιώνουν, ο κόσμος έχει ανάγκη να ξεδώσει και χάρις τον ευνοϊκό καιρό και το ότι τα Χριστούγεννα ήταν μακριά, η πλειοψηφία θα γλεντήσει.
Ικανοποιητική κίνηση
Σε καλύτερα επίπεδα απ’ ότι πέρυσι, επισήμανε ότι κυμαίνεται η κίνηση στην αγορά, ο κρεοπώλης κ. Παναγιώτης Νικ. Διαμαντόπουλος. «Ο κόσμος ενδιαφέρεται κυρίως για την ποιότητα και δεύτερη έρχεται η τιμή. Παρότι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, το αρνάκι δεν θα λείψει. Άλλωστε οι τιμές έχουν διατηρηθεί τα τρία τελευταία χρόνια στα ίδια επίπεδα. Το αρνί πωλείται προς 7,90 ευρώ το κιλό και πρόκειται για αμνοερίφια ορεινών περιοχών και ντόπια. Η συκωταριές 7,90 ευρώ το κιλό, η πατσά και τα ποδαράκια 6 ευρώ το κιλό ενώ το κατσικάκι γάλακτος 8,50 ευρώ το κιλό».
Παράλληλα ο κ. Διαμαντόπουλος συνέστησε την προσοχή του καταναλωτικού κοινού τονίζοντας ότι φέτος έχουν «βαφτίσει» ως ντόπια αρνιά που έφεραν από το εξωτερικό γιαυτό και οι καταναλωτές θα πρέπει να επιλέγουν τα κρεοπωλεία που γνωρίζουν και έχουν συναλλαγές μαζί τους.
Αισιόδοξος εμφανίστηκε και ο κρεοπώλης κ. Αντώνης Κούρτης επισημαίνοντας πως ο κόσμος θα προτιμήσει τα κρεοπωλεία της περιοχής για τις αγορές του και όλοι λίγο- πολύ θα αγοράσουν ντόπια και καθαρά αρνάκια. «Όλα τα κρέατα είναι ντόπια και προσεγμένα ενώ οι τιμές τους είναι πολύ καλύτερες από πέρυσι. Θεωρώ ότι οι καταναλωτές θα ανταποκριθούν και στην ποιότητα και στην τιμή και δεν θα λείψει από το πασχαλινό τραπέζι, ούτε το αρνί, ούτε το κοκορέτσι, ούτε η γαρδούμπα. Άλλωστε ο Έλληνας γιορτάζει το Πάσχα παρόλα τα προβλήματα του».
Κική Κολοβέρου
kkoloverou@yahoo.gr
Εφημερίδα Πρωινή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου