Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Hλεία: Ξεσηκώθηκαν Βούλγαροι εργάτες στη Νέα Μανωλάδα!


 

Σε… στάση εργασίας «κατέβηκαν» την Τρίτη το πρωί, στη Νέα Μανωλάδα, δύο ομάδες αλλοδαπών εργατών από τη Βουλγαρία διεκδικώντας τα μεροκάματα των προηγούμενων ημερών.
Οι 150 περίπου Βούλγαροι εργάτες, ανάμεσά τους και ελάχιστοι Έλληνες, αναπληρώνουν τους εργάτες από το Μπαγκλαντές στα θερμοκήπια όπου πριν από μερικές μέρες σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό που οδήγησε στον τραυματισμό 32 εργατών! Οι δύο ομάδες των αλλοδαπών εργατών διεκδικούσαν περίπου οκτώ μεροκάματα, με την ένταση ωστόσο να αποκλιμακώνεται λίγη ώρα αργότερα, όταν έλαβαν τη δέσμευση ότι μέχρι το μεσημέρι θα τους είχαν καταβληθεί τα χρήματά τους!
«Οι εργάτες από το Μπαγκλαντές δεν έρχονται για δουλειά επειδή τους χρωστάνε λεφτά και έτσι κανονίσαμε με τα αφεντικά να έρθουμε εμείς για δουλειά αλλά να πληρωνόμαστε κάθε μέρα» είπε στο patrisnews ο εκπρόσωπος της μίας ομάδας των εργατών, Μάρκος Σαραντί και συνέχισε: «Εδώ και οκτώ μέρες σταματήσαμε να πληρωνόμαστε. Μας είπαν ότι θα μας πλήρωναν την Παρασκευή και μετά μας είπαν Δευτέρα, αφού οι τράπεζες Σαββατοκύριακο δεν δουλεύουν. Ήρθε σήμερα η Τρίτη και ακόμα τίποτα. Αν θα μαζευτούν πολλά μετά δεν θα μπορούν να μας τα δώσουν όπως έγινε με τους εργάτες από το Μπαγκλαντές. Ας μας δώσουν τα χρήματά μας και πάμε και εμείς στα σπίτια μας να κάνουμε Πάσχα».

Ένας από τους Έλληνες εργάτες, ο Γιάννης Θωμόπουλος είπε: «Και χθες και σήμερα ήρθαμε για δουλειά αλλά αποφασίσαμε να μη δουλέψουμε αν δεν πληρωθούμε τα μεροκάματά μας. Να μας δώσουν τα χρήματά μας και να πάμε σπίτια μας».
Τέλος, ένας ακόμα Βούλγαρος εργάτης, ο Ντιμίτρι Κόστα είπε στο patrisnews: «Είμαι πολλά χρόνια εδώ στη Νέα Μανωλάδα και ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα ούτε με τα αφεντικά ούτε με τα μεροκάματα. Θέλουμε να μας δώσουν τα χρήματά μας για να μην ξαναγίνει ό,τι έγινε με τους εργάτες από το Μπαγκλαντές που τους πυροβόλησαν επειδή ζητούσαν τα μεροκάματά τους».
Λίγη ώρα αργότερα, μετά την κινητοποίηση των αλλοδαπών εργατών, εκπρόσωποι των εργοδοτών τους ζήτησαν να επιστρέψουν στις εργασίες τους, διαβεβαιώνοντάς τους ότι μέχρι αργά το μεσημέρι θα τους είχαν καταβληθεί τα δεδουλευμένα τους.

Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)
patrisnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...