Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Κατάκολο: Το λιμάνι που κεντρίζει το ενδιαφέρον!


 
Κλιμάκιο της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας  επισκέφθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας το Κατάκολο, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τον προγραμματισμό των έργων που αφορούν τα κρουαζιερόπλοια, ενώ συζητήθηκαν οι μελλοντικοί σχεδιασμοί που έχουν σχέση με την περαιτέρω ανάπτυξη δραστηριότητας αυτού του κλάδου της τουριστικής ναυτιλίας στον ελληνικό χώρο και στην περιοχή του Ιονίου ιδιαίτερα.


Τον πρόεδρο της Ένωσης Θεόδωρο Κόντε και τα μέλη του κλιμακίου υποδέχτηκε στο Κατάκολο ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Δημήτρη Αποστολόπουλο και τον Υπολιμενάρχη Κατακόλου Δημήτρη Παπαηλιού. Εκείνο το οποίο επεσήμανε ο κ Κόντες ήταν ότι αυτό που προέχει στην έναρξη μιας ακόμα τουριστικής περιόδου είναι η αγαστή συνεργασία για την καλύτερη εικόνα του λιμανιού στους ξένους επισκέπτες.
Μεταξύ άλλων ο κ Κόντες τόνισε: «Στην Ένωσή μας έχουν ενταχθεί οι πλοιοκτήτριες-διαχειρίστριες εταιρείες της κρουαζιέρας αλλά και άλλοι φορείς που εκπροσωπούν τον κλάδο αυτό της τουριστικής ναυτιλίας και ασχολούνται σε καθημερινή βάση με την εξυπηρέτηση των αναγκών προσεγγίσεως και παραμονής των πλοίων στους ελληνικούς λιμένες.

»Βρισκόμαστε σήμερα στο Κατάκολο έπειτα από την επίσκεψη που κάναμε στην Κεφαλονιά για να εξετάσουμε με τη διοίκηση του Λιμενικού ταμείου τα ζητήματα που αφορούν την προσέγγιση των κρουαζιεροπλοίων, καθώς και τα έργα που θα πρέπει να γίνουν ώστε να απολαμβάνουν την καλύτερη εξυπηρέτηση οι τουρίστες. Όπως βλέπω σαν μια πρώτη εικόνα έχει κατασκευαστεί και η νέα προβλήματα, όμως χρειάζεται καλλωπισμός στη χερσαία ζώνη, ο τουρισμός μας φέτος θα έχει αύξηση και αυτό θα πρέπει να το προσέξουμε ιδιαίτερα».
Ο κ.Κόντες με το κλιμάκιο ζήτησε από τη διοίκηση του Λιμενικού ταμείου αναλυτική ενημέρωση για τα έργα που προγραμματίζονται στην περιοχή, ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος χαρακτήρισε την επίσκεψη μείζονος σημασίας:
«Η επίσκεψη του κλιμακίου της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας στο Κατάκολο αποδεικνύει τη σπουδαιότητα που έχει για τη χώρα και τον τουρισμό ο λιμένας. Θα έχουμε συνεργασία με τη διοίκηση της Ενώσεως, ενώ θα τους ενημερώσουμε και για τα έργα που προγραμματίζονται στη χερσαία ζώνη. Είμαστε ικανοποιημένοι που  το λιμάνι Κατακόλου έχει εδραιωθεί στην παγκόσμια κρουαζιέρα».
Σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου Πύργου εν όψει τουριστικής σεζόν
Το Κατάκολο αναμένεται να πλημμυρίσει και φέτος από τουρίστες και αυτό θα πρέπει να διασφαλιστεί ως κόρη οφθαλμού εάν θέλουμε να μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού και της κρουαζιέρας στην περιοχή μας. Όσοι συμμετείχαν στη χθεσινή (13/5) σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλου συμφώνησαν στο τέλος ότι από εδώ και στο εξής για όσους χαλάνε την εικόνα κατά την άφιξη των τουριστών, θα λαμβάνονται αυστηρά μέτρα.
Έπειτα από τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα με αθιγγάνους, παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και άλλους «περίεργους» στη ζώνη του λιμένα που δημιουργούσαν αποκρουστική εικόνα, τονίστηκε ότι αυτά δεν θα επαναληφθούν. Οι φορείς του Κατακόλου με τον αναπληρωτή πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Σπύρο Χιώνη, τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Δημήτρη Αποστολόπουλο, ζήτησαν από τον Αστυνομικό Διευθυντή Αριστείδη Ανδρικόπουλο τη λήψη μέτρων όπου παρουσιάζονται κρούσματα.
Ανάλογη ήταν και τοποθέτηση του προέδρου του Εμπορικού συλλόγου Σάκη Μπουλούτα και ναυτιλιακών πρακτόρων. ενώ από την πλευρά του ο Αστυνομικός Διευθυντής επεσήμανε στην τοποθέτησή του ότι με την αστυνομική δύναμη που έχει θα προσπαθήσει να καλύψει την τουριστική ζώνη και πρόσθεσε ότι σε εσωτερική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση θα αποφασιστούν οι τρόποι με τους οποίους θα κινηθεί η αστυνομία. 
Ο δήμαρχος Πύργου στη σύντομη τοποθέτησή του τόνισε ότι στο Κατάκολο με τις αφίξεις των κρουαζιεροπολοίων και την κάθοδο χιλιάδων τουριστών επιβάλλεται να υπάρχει η ευπρεπέστερη εικόνα  στην περιοχή. Στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη με τους φορείς του Κατακόλου προκειμένου να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες για την αρτιότερη λειτουργία του λιμένα όλη την τουριστική σεζόν… 
Γιώργος Κ.Ροζής
giorgosrozis@yahoo.gr
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...