Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Διασταυρώνουν τα ξίφη τους Μπενφίκα-Τσέλσι

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο Άμστερνταμ

Κάτι παραπάνω από ένας απλός τίτλος είναι αυτός που διεκδικούν το βράδυ της Τετάρτης (21:45, ΑΝΤ1) στο Άμστερνταμ Μπενφίκα και Πόρτο. Ενδεχόμενη κατάκτησή του θα «σώσει» τη χρονιά, αλλά απώλειά του μάλλον θα βάλει αρνητικό πρόσημο.

Οι μεν «αετοί» μετά την… αυτοκτονία τους στο πορτογαλικό πρωτάθλημα και πριν διεκδικήσουν το Κύπελλο στον τελικό απέναντι στην Γκιμαράες (26/5) θέλουν να βάλουν τέλος στην έλλειψη διεθνών τίτλων που κρατά πλέον 51 χρόνια, αφού μετά τα Κύπελλα Πρωταθλητριών του 1961 και του 1962 μετρούν έκτοτε πέντε χαμένους τελικούς στην ίδια διοργάνωση (τελευταίος το 1990 από τη Μίλαν) και έναν στο Κύπελλο UEFA.

Οι δε «μπλε» έχουν την ευκαιρία να γίνουν η πρώτη ομάδα που κατακτά διαδοχικά Champions και Europa League, αλλά και να φτάσουν τους τέσσερις ευρωπαϊκούς τίτλους σε πέντε τελικούς, μετά τις επιτυχίες τους στο Κύπελλο Κυπελλούχων το 1971 και το 1998, πριν την περσινή κατάκτηση. Αν δεν τα καταφέρουν, θα έχουν αποτύχει και στους οκτώ τίτλους που διεκδίκησαν φέτος, αφού δεν τα κατάφεραν σε πρωτάθλημα, Κύπελλο, Λιγκ Καπ και Σούπερ Καπ Αγγλίας, στο Champions League, το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Η Μπενφίκα προέρχεται από οδυνηρή ήττα με 2-1 από την Πόρτο στο «Ντραγκάο», αποτέλεσμα που την έριξε στη δεύτερη θέση μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Ο Ζόρζε Ζεσούς δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Μάξι Περέιρα.

Η Τσέλσι μετά τη νίκη με 2-1 επί της Άστον Βίλα εξασφάλισε τη συμμετοχή στο επόμενο Champions League. Ο Ράφα Μπενίτεθ δεν υπολογίζει σίγουρα στις υπηρεσίες του Ντεμπά Μπα, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, πιθανότατα και σε αυτές του τραυματία Όμπι Μίκελ, ενώ μικροπροβλήματα αντιμετωπίζουν Αζάρ και Τέρι.

Διαιτητής του τελικού θα είναι ο Ολλανδός Μπιορν Κάουπερς.

Προϊστορία

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν μόλις πέρσι στα προημιτελικά του Champions League, με την Τσέλσι να προκρίνεται με δύο νίκες, 1-0 στη Λισαβόνα και 2-1 στο Λονδίνο. Η Μπενφίκα σε 31 αγώνες απέναντι σε αγγλικές ομάδες έχει 10 νίκες, 5 ισοπαλίες και 16 ήττες, ενώ η Τσέλσι απέναντι σε συλλόγους από την Πορτογαλία έχει 6 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...