Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Πύργος: Επιχείρηση "σκούπα" για τους ανήλικους ΡΟΜΑ στα φανάρια


roma_fanariaΜαζική επιχείρηση της Αστυνομίας για την πάταξη του φαινομένου των κλοπών με το πρόσχημα της επαιτείας σε κεντρικές διασταυρώσεις με φωτεινούς σηματοδότες πέριξ του Πύργου,
πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης. Οι οδηγοί ανυποψίαστοι δέχονται «επιθέσεις» από ανήλικους ΡΟΜΑ που πάντα πλησιάζουν για να ζητήσουν μερικά ψιλά και τις περισσότερες φορές καταλήγουν να ανοίξουν τις πόρτες και να αρπάξουν ότι βρουν αξίας ή τρόφιμα από ένα αυτοκίνητο.

Χθες τα παράπονα όμως ήταν συσσωρευμένα για την δράση των ανήλικων ΡΟΜΑ στην διασταύρωση Φιλοθέης και άμεσα δόθηκε εντολή μετά και από τα παράπονα που έκαναν στο «100» αρκετοί οδηγοί για να πραγματοποιηθεί επιχείρηση «σκούπα» στα φανάρια. Μάλιστα ήταν ορατός ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος καθώς ανάμεσα στη «δουλειά» οι ανήλικοι ΡΟΜΑ έπαιζαν γύρω από τα αυτοκίνητα, ακόμα και σκαρφαλώνοντας σε διερχόμενο τρακτέρ.

Έτσι το πρωί της Πέμπτης οι αστυνομικοί από τη ΔΙΑΣ, την Ασφάλεια, την Τροχαία και το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου συντονισμένα κινήθηκαν στις διασταυρώσεις της Φιλοθέης – όπου υπήρξαν και τα αρχικά παράπονα – των Λαστεϊκών και του Αγ. Ιωάννη, κάνοντας προσαγωγές των «δραστών».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ανήλικοι ΡΟΜΑ σήμερα θα έχουν επιστρέψει στα πόστα τους και αν δεν βρίσκονται εκεί οι ίδιοι, κάποιοι άλλοι θα έχουν πάρει τη θέση τους για το μεροκάματο.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...