Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Ηλεία: «Όλο το χωριό… μια αγκαλιά!» (VIDEO)

«Στοίχημα» με… τους εαυτούς τους να ξαναχτίσουν το σπίτι της οικογένειας που κάηκε ανήμερα το Πάσχα έχουν βάλει οι κάτοικοι του Αμπελοκάμπου που ήδη, με πρωτοβουλία του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας και του ιερέα του χωριού, έχουν αναλάβει δράση!
Η 30χρονη, που βρισκόταν μόνη μέσα στο σπίτι την ώρα της πυρκαγιάς και σώθηκε την τελευταία στιγμή από έναν περαστικό αλλοδαπό μετανάστη σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, είναι καλά στην υγεία της και φιλοξενείται σε σπίτι συγγενικού της προσώπου.
Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αμπελοκάμπου κ. Διονύσιος Μαγκαφάς ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έπειτα από αυτό το τραγικό περιστατικό που πραγματικά μας συγκλόνισε όλους και μετά από απαίτηση όλων των κατοίκων και πρωτοβουλία δική μου και του ιερέα του χωριού μας, συγκεντρωθήκαμε στο Κοινοτικό Γραφείο με σκοπό να δούμε πως και με ποιον τρόπο θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε την οικογένεια.
Αποφασίσαμε λοιπόν να συστήσουμε μια πενταμελή επιτροπή που θα διαχειριστή την κατάσταση. Το πρώτο μας βήμα είναι η πραγματοποίηση μιας λαχειοφόρου αγοράς ενώ παράλληλα, θα στείλουμε επιστολές σε όλους τους μετανάστες από το χωριό μας στο εξωτερικό, ιδιαίτερα του Καναδά που έχουμε πάρα πολλούς, για να ζητήσουμε τη βοήθειά τους. Στη συνέχεια θα δούμε με ποιον άλλο τρόπο θα μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε τα χρήματα που θα χρειαστούν για να ανακουφίσουμε τον πόνο αυτής της οικογένειας».


Ειδικός λογαριασμός για φιλανθρωπικούς σκοπούς

Η πενταμελής Επιτροπή των κατοίκων του Αμπελοκάμπου προχώρησε στο άνοιγμα ενός ειδικού τραπεζικού λογαριασμού στην Εθνική Τράπεζα με αριθμό 309/639121-49 με σκοπό την χρήση των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όπως εξήγησε στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αμπελοκάμπου κ. Διονύσιος Μαγκαφάς: «Σαν πρόεδρος και μέλος της Επιτροπής είχα μια πρώτη συνάντηση με την οικογένεια και εκεί μου τονίστηκε ιδιαίτερα ότι δεν θέλουν χρήματα στο χέρι. Αυτά θα τα διαχειριστεί η Επιτροπή. Θέλουν χρήματα για την ανέγερση ή επισκευή του σπιτιού της. Τα υπόλοιπα, εφόσον φυσικά φτάσουμε μέχρι εκεί, θέλουν να δοθούν σε ιδρύματα ή όπου αλλού επιθυμεί η Επιτροπή. Αυτό το γεγονός εμένα προσωπικά που έκανε μεγάλη εντύπωση και αν μη τι άλλο δείχνει την αξιοπρέπεια αυτής της οικογένειας».
Αξίζει να σημειωθεί πως δεκάδες κάτοικοι του Αμπελοκάμπου που εργάζονται ως οικοδόμοι ή ως τεχνίτες διαφόρων ειδικοτήτων στον τομέα της οικοδομής έχουν ήδη δηλώσει, ως εθελοντές, «παρόντες» στην προσπάθεια ανέγερσης του σπιτιού της οικογένειες. Το μόνο που λείπει, είναι τα πρώτα χρήματα προκειμένου να αγοραστούν και τα πρώτα απαραίτητα υλικά!
Σημειώνεται τέλος πως όσοι μπορούν και επιθυμούν να βοηθήσουν την οικογένεια καταθέτοντας τον «οβολό» τους στον παραπάνω τραπεζικό λογαριασμό, θα πρέπει να αναφέρουν στους υπαλλήλους της τράπεζας ότι τα χρήματα προορίζονται για τον ειδικό λογαριασμό με την ένδειξη «Για φιλανθρωπικούς σκοπούς».




 *Eρασιτεχνικό video από τον Τηλέμαχο Μαγκαφά
Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...