Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Hλεία: «Ριφιφί» στις αποθήκες του ΑΣΟ στη Γαστούνη!

Το πανάκριβο ηλεκτρολογικό και υδραυλικό υλικό του δήμου Πηνειού που φυλασσόταν στις αποθήκες του ΑΣΟ στη Γαστούνη έβαλαν στο «στόχαστρό» τους άγνωστοι διαρρήκτες που κατάφεραν να μπουν στο χώρο με…
τη μέθοδο του ριφιφί. Οι άγνωστοι διαρρήκτες άνοιξαν μια αρκετά μεγάλη, για τους ίδιους αλλά και για τη μεταφορά των υλικών, τρύπα στον τοίχο της αποθήκης από την πλευρά των σιδηροδρομικών γραμμών, «φορτώνοντας» υλικά που η αξία τους, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ακόμα η καταγραφή, ξεπερνούν τις 35.000 ευρώ!
Ωστόσο, αν και οι διαρρήκτες είχαν εξερευνήσει εξονυχιστικά τον χώρο δεν είχαν ολοκληρώσει το «έργο» τους, αφήνοντας πίσω υλικό που προφανώς δεν πρόλαβαν να «φορτώσουν», ευελπιστώντας ότι θα συνέχιζαν την «επιχείρησή» τους… άλλο βράδυ!
Το απόγευμα της Κυριακής, ωστόσο, η τρύπα στον τοίχο των αποθηκών του ΑΣΟ έγινε αντιληπτή από περίοικους, οι οποίοι ειδοποίησαν αμέσως τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Δήμου. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά στον δήμο Πηνειού σήμανε «συναγερμός», με τον αντιδήμαρχο και τους υπαλλήλους του δήμου να καταφθάνουν στις αποθήκες, προσπαθώντας να ασφαλίσουν τον χώρο αλλά και για να καταγράψουν τα υλικά που λείπουν!
Παράλληλα, ο δήμος Πηνειού ειδοποίησε για το περιστατικό και το Αστυνομικό Τμήμα Γαστούνης, καταθέτοντας αργά το απόγευμα μήνυση κατ’ αγνώστων!
 
Δεν πείραξαν το αρχείο
Η αποθήκη στην οποία κατάφεραν να μπουν οι άγνωστοι διαρρήκτες «ενώνεται» με μία ακόμα αποθήκη, στην οποία έχει μεταφερθεί μέρος του αρχείου του δήμου. Ωστόσο, αν και οι διαρρήκτες ερεύνησαν καλά και αυτή την αποθήκη, τα χαρτιά τούς άφησαν… «ασυγκίνητους»!
Οι «ποντικοί» των αποθηκών έφυγαν παίρνοντας μαζί τους καλώδια και άλλο ηλεκτρολογικό υλικό, μεταλλικούς σωλήνες και υδραυλικά εξαρτήματα, φωτοτυπικά μηχανήματα, κλιματιστικά και άλλο υλικό των οποίων η αξία, σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή, ξεπερνά τις 35.000 ευρώ.
Εκτός όμως από το κλεμμένο υλικό και την τρύπα στον τοίχο, οι υπάλληλοι του δήμου βρέθηκαν μπροστά σε μία ακόμα… «έκπληξη», ανακαλύπτοντας ένα μεγάλο λάστιχο με το οποίο οι «κυνηγοί του χαλκού» είχαν δέσει μία από τις τεράστιες μεταλλικές μπάρες στην πρόσοψη μιας αποθήκης, προκειμένου να την αποσπάσουν «ρυμουλκώντας» την, προφανώς με αυτοκίνητο!

Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com"
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...