Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ανακοινώθηκαν οι εισακτέοι για το ακαδημαϊκό έτος 2013 - 2014 - 300 νέοι φοιτητές σε Πύργο - Αμαλιάδα


panelliniesΟ υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και  Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης τον αριθμό των εισακτέων
στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) και στις ΑΣΤΕ για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τελικός αριθμός εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, παρ' ότι τα Τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ μειώθηκαν κατά 25%, μειώνεται μόλις κατά 8,94%.

Ειδικότερα, στα Πανεπιστήμια αυξάνεται σε σχέση με το προηγούμενο έτος κατά 4,76%, ενώ στα ΤΕΙ μειώνεται κατά 28,1%.

Παράλληλα στην ειδική σειρά δηλαδή στις κατηγορίες των πολυτέκνων, των τριτέκνων και των ειδικών περιπτώσεων με κοινωνικά κριτήρια οι εισακτέοι ανέρχονται σε ποσοστό 20%.

Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των εισακτέων στην Τριτοβάθμια  Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 ανέρχεται στις 69.288 άτομα.

Στην Ηλεία θα έρθουν 300 νέοι σπουδαστές 150 στο Τμήμα Διοίκησης Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων στον Πύργο και 150 στο Τμημα Γεωπονίας στην Αμαλιάδα.

Αναλυτικά οι εισακτέοι σε κάθε σχολή ΑΕΙ και ΤΕΙ.
 news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...