Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ηλεία: Ισχυρές απογευματινές καταιγίδες το διήμερο Πέμπτη, Παρασκευή – αναλυτική πρόγνωση


kataig
Για σήμερα  Τετάρτη περιμένουμε βαθμιαία αλλαγή με πτώση της θερμοκρασίας και έντονες συνθήκες
αστάθειας κυρίως από την Πέμπτη. Έτσι, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, ισχυρές καταιγίδες περιμένουμε τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, στα ημιορεινά - ορεινά αλλά και σε πεδινά τμήματα κυρίως της κεντρικής και νότιας Ηλείας, το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή, φαινόμενα τα οποία θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, ριπαίους ανέμους και έντονες ηλεκτρικές εκκενώσεις.

Το Σαββατοκύριακο φαίνεται η αστάθεια να περιορίζεται στα πιο ημιορεινά-ορεινά.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά:


Την Τετάρτη 12/6 περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν στα ορεινά και θα δώσουν τοπικές καταιγίδες, φαινόμενα που πιθανόν να επηρεάσουν και ημιορεινά τμήματα. Η θερμοκρασία το πρωί στους 16 με 17oC στα πεδινά, 13 με 14oC στα ορεινά, το μεσημέρι στους 25 με 26οC στα πεδινά, 21 με 22oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί - βορειοδυτικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Το Πέμπτη 13/6, αρχικά περιμένουμε ηλιοφάνεια. Από τις προμεσημβρινές ώρες θα αρχίζουν να αναπτύσσονται νεφώσεις στα ορεινά, οι οποίες θα δώσουν μπόρες βροχές και τοπικές καταιγίδες, φαινόμενα τα οποία θα επεκταθούν σε ημιορεινά, πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα κυρίως της κεντρικής και νότιας Ηλείας. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά. Η θερμοκρασία το πρωί στους 17 με 18oC στα πεδινά, 14 με 15oC στα ορεινά, το μεσημέρι στους 27 με 28οC στα πεδινά, 19 με 20oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Την Παρασκευή 14/6, αρχικά περιμένουμε ηλιοφάνεια, και πάλι τις μεσημβρινές ώρες θα αρχίζουν να αναπτύσσονται νεφώσεις στα ορεινά, οι οποίες θα δώσουν τοπικές καταιγίδες, φαινόμενα τα οποία θα επεκταθούν σε ημιορεινά και πεδινά τμήματα κυρίως κεντρικά και νότια. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά. Η θερμοκρασία το πρωί στους 15 με 16oC στα πεδινά, 12 με 13oC στα ορεινά, το μεσημέρι στους 27 με 28οC στα πεδινά, 19 με 20oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο μεταβλητοί, γενικά, ασθενείς.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το Σαββατοκύριακο 15-16/6 περιμένουμε και πάλι τις μεσημεριανές ώρες μπόρες και τοπικές καταιγίδες, ωστόσο τα φαινόμενα φαίνεται να περιορίζονται στα πιο ημιορεινά - ορεινά τμήματα. Αναλυτικά για το Σαββατοκύριακο σε νεότερη πρόγνωση. Η θερμοκρασία δεν φαίνεται να παρουσιάζει αξιόλογη μεταβολή.

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 470 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στο metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...