Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Τι σημαίνει το κλείσιμο της ΕΡΤ για την Ηλεία (photo & video)


era1
Αποφασισμένοι να κρατήσουν ανοιχτό τον ιστορικό ραδιοφωνικό σταθμό Πύργου είναι οι εργαζόμενοι σε αυτόν. Η ΕΡΑ Πύργου είτε ως ιδιωτικός είτε ως δημόσιος
era2ραδιοφωνικός σταθμός, εκπέμπει αδιάλειπτα από το 1958. Μετά την απόφαση της Κυβέρνησης οδηγείται σε σιγή, όπως το σύνολο της ΕΡΤ.
Στο κτίριο της οδού Ολυμπίων επικρατεί οργή και απογοήτευση από το μεσημέρι της Τρίτης στα στούντιο της ΕΡΑ Πύργου. Το προσωπικό δεν μπορεί να πιστέψει πως πάρθηκε μια τέτοια απόφαση και κυρίως τον τρόπο που ανακοινώθηκε από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο πλευρό τους συμπαραστεκόμενοι απέναντι στην κυβερνητική λαίλαπα των απολύσεων εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων και συλλόγων από την Ηλεία.

Σε δηλώσεις του ο προϊστάμενος της ΕΡΑ Πύργου Πέτρος Καραβίτης τόνισε πως θα δοθεί αγώνας για να μείνει ανοιχτός ο σταθμός. «Με άκρως κυνικό, φασιστικό, ψευδή και συκοφαντικό τρόπο για τους εργαζόμενους ο κ. Κεδίκογλου, ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ. Εμείς οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Πύργου, σε ένα σταθμό που λειτουργεί από το 1958 αδιάλειπτα, πρώτα ως ιδιωτικός και μετά ως σταθμός της ΕΡΤ, θα αγωνιστούμε ενάντια σε αυτή την απόφαση και είμαστε αποφασισμένοι, να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Πύργου, θα συνεχίσει να λειτουργεί όσο μας το επιτρέπουν αυτό οι συνθήκες».

Η «φωνή» της Ηλείας, πέρα από τα όρια του νομού, ένας από τους λίγους ανταποκριτές της ΕΡΤ στην Ελλάδα, ο δημοσιογράφος Γιώργος Μαρινόπουλος, σε δηλώσεις του εξέφρασε την πικρία του για την εξέλιξη αυτή, για τα όσα ψευδή ακούστηκαν για το προσωπικό της ΕΡΤ και για τους συναδέλφους του που άλλοι – οι περισσότεροι – πήραν το μέρος τους και τους στήριξαν και δίνουν βήμα να ακουστεί η φωνή τους, αλλά και εκείνους που έδειξαν αγνωμοσύνη για τα όσα έχει μέχρι τώρα προσφέρει η ΕΡΤ στην κοινωνία.

«Προσωπικά αισθάνομαι πολύ μικρός για να περιγράψω το μεγαλείο της ΕΡΤ. Το μεγαλείο αυτής της Δημόσιας Τηλεόρασης, του Ραδιοφώνου, όλων των μέσων και όλων των εργαζομένων της ΕΡΤ, που θέλω να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου γιατί τόσα χρόνια μου έδωσαν βήμα λόγου για να μπορέσω να παρουσιάσω τα προβλήματα του τόπου μου και να προσπαθήσω έτσι, να εξευρεθούν λύσεις όπου ή δυνατόν. Αλλά θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου εδώ στο νομό Ηλείας, τόσο των ανθρώπων αυτών που δουλεύουν στην ΕΡΑ Πύργου και έχουν προσφέρει τα μέγιστα για να αναδείξουν τα προβλήματα των συμπολιτών μας, αλλά και των συναδέλφων που εργάζονται στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και που αυτή την κρίσιμη για όλους μας στιγμή στέκονται δίπλα μας.

Αυτό που έχω να πω είναι πως ο αγώνας δεν άρχισε σήμερα, έχει αρχίσει πολλές μέρες πριν, έχει αρχίσει πολλά χρόνια πριν και συνεχίζεται, γιατί αγώνας δεν είναι αυτός που θα δώσουμε τώρα που έφτασε η λαιμητόμος στο δικό μας το λαιμό, αλλά και όταν τα προβλήματα ήταν των συνανθρώπων μας μακριά από κοινωνικούς αυτοματισμούς, προσπαθήσαμε να αναδείξουμε όλα αυτά που βιώνουν οι συμπολίτες μας, στον Πύργο, στην Αμαλιάδα, στα Λεχαινά, στη Βάρδα, στη Ζαχάρω, παντού σε όλο το νομό. Δυστυχώς η φωνή φαίνεται πως ξαφνικά χάνεται στο βάθος ενός μαύρου πηγαδιού, που μπορεί απ’ έξω να γράφει «τρόικα» αλλά μέσα σε αυτό το πηγάδι, φωλιάζουν δικοί μας άνθρωποι οι οποίοι ανήκουν στο δημοσιογραφικό χώρο και πολύ άσχημα μίλησαν για τους συναδέλφους τους.

Για αυτούς που τόσα χρόνια τους έχουν στηρίξει, είτε δίδοντάς τους άφθονο δωρεάν υλικό για να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους στους ιδιωτικούς μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς, είτε δουλεύοντας με έναν τεχνικό για να βγάλουν μια ζωντανή σύνδεση, είτε προσπαθώντας να τους βοηθήσουν με ανταποκρίσεις όπου μπορούσαν εκεί όπου δεν υπήρχαν ανταποκριτές και κακώς έπρατταν. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ξεχνώντας όλα αυτά, παρουσίασαν μια τελείως διαφορετική εικόνα για όσα συμβαίνουν στην ΕΡΤ, τα δικά τους σφάλματα, τις ειδικές συμβάσεις των 4.000 ευρώ, που δεν έχουν σχέση με εμάς τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους, τις δικές τους ιδιωτικές παραγωγές που δεν αξιοποίησαν ποτέ το δικό μας προσωπικό, για τους ημετέρους, όλα αυτά προσπάθησαν να τα προσάψουν ως σκάνδαλα που τα κάναμε εμείς οι χαμηλά αμοιβόμενοι αργαζόμενοι όπως και οι άλλοι έλληνες πολίτες.

Δυστυχώς αυτά ακούστηκαν όλα αυτά, αλλά ευτυχώς όλα αυτά τα ψεύδη θα καταρριφθούν τις επόμενες ημέρες όσο θα έχουμε ακόμα ανθρώπους να μας δίνουν βήμα λόγου» είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Μαρινόπουλος.
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...