Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Νέο χαράτσι για τους Ηλείους ασφαλισμένους – Σε ιδιωτική εταιρία τα τηλεφωνικά ραντεβού


nosokomeio_pirgou1Ένα νέο χαράτσι, εν καιρώ κρίσης, επιβάλλεται στους Ηλείους ασθενείς που ενδιαφέρονται να κλείσουν ραντεβού σε κάποιο πρωινό ή απογευματινό ιατρείο
στο Νοσοκομείο του Πύργου καθώς πλέον τον προγραμματισμό ανέλαβε ιδιωτική εταιρεία και μάλιστα με το αζημίωτο!

Τουλάχιστον για τις περισσότερες εξετάσεις καθώς για ορισμένες μόνον ειδικότητες ιατρών (π.χ. εξέταση οστικής πυκνότητας) οι ασφαλισμένοι μπορούν να το πράξουν στο γκισέ του «Ανδρέας Παπανδρέου» με φυσική παρουσία είτε τηλεφωνικά.

Δεκάδες ασφαλισμένοι πληροφορήθηκαν με απογοήτευση και οργή ότι πλέον θα πρέπει να καλούν στο πενταψήφιο αριθμό 14500 με χρέωση ανά λεπτό 0,78 ευρώ αν πρόκειται για κλήση από σταθερό τηλέφωνο και με χρέωση 1,18 το πρώτο λεπτό και μετά ανά δευτερόλεπτο, αν καλούν από κινητό!!! Ίδια τακτική δηλαδή που εδώ και μερικούς μήνες ακολουθεί και ο ΕΟΠΥΥ, ο οποίος όμως μετά τις έντονες διαμαρτυρίες και το σάλο που προκλήθηκε από την ενέργεια του αυτή, έδωσε εντολή για την επαναλειτουργία των Γραμματειών των τηλεφωνικών ραντεβού στα υποκαταστήματα με διοικητικό προσωπικό, για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων,  οι οποίες και λειτουργούν παράλληλα με τις εταιρείες των πενταψήφιων «τσουχτερών» κλήσεων.

Μάλιστα θα πρέπει να τονιστεί, ότι σύμβαση με την συγκεκριμένη εταιρεία, έχουν υπογράψει μόνον τέσσερα Νοσοκομεία σε όλη τη χώρα (Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» και Γενικά Νοσοκομεία Καλαμάτας, Λευκάδας και Πύργου) και πραγματικά είναι απορίας άξιο γιατί σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά συγκυρία, αποφασίζεται με τόση ευκολία η σύναψη μιας τέτοιας σύμβασης που επιβαρύνει οικονομικά τους ασφαλισμένους.

Η Διοικητής του Νοσοκομείου Πύργου Ελένη Φιλιπποπούλου, επισήμανε ότι οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή από το γεγονός ότι όλο το διάστημα της θητείας της τα παράπονα που δεχόταν για τα τηλεφωνικά ραντεβού από ασθενείς που δεν κατάφερναν να εξυπηρετηθούν, ήταν δεκάδες. «Παρότι υπάρχει για αρκετές ειδικότητες ακόμα η δυνατότητα προγραμματισμού ραντεβού από τη Γραμματεία του Νοσοκομείου, μόνον σε πρωινό ωράριο, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων κρίθηκε αναγκαία η υπογραφή αυτής της σύμβασης.

Οι ασφαλισμένοι που επιθυμούν να κλείσουν κάποιο ραντεβού με ιατρό ή για εξέταση μπορούν πλέον με μια μικρή επιβάρυνση να το κλείνουν ότι ώρα αυτοί θέλουν καθώς η συγκεκριμένη γραμμή λειτουργεί 24ωρες το 24ωρο. Η διάρκεια του τηλεφωνήματος είναι πολύ μικρή οπότε δεν επιβαρύνεται ο πολίτης περισσότερο από 0,78 ευρώ ανά κλήση και το κυριότερο δεν ταλαιπωρείται» είπε και πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη σύμβαση που υπογράφηκε δεν έχει κανένα κόστος για το «Ανδρέας Παπανδρέου».

«Μετακυλύουν το κόστος στις τσέπες των ασφαλισμένων»
Στο τηλεφωνικό χαράτσι, όπως το χαρακτηρίζει, το οποίο επιβλήθηκε από την Δευτέρα στους ασθενείς που επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Κοσμάς Αλεξίου, τονίζοντας ότι καλούνται πλέον να πληρώσουν 0,78 ευρώ/λεπτό, σε ιδιωτική τηλεφωνική εταιρεία, προκειμένου να στηριχτούν οι επιχειρηματίες που αλωνίζουν στο χώρο της Υγείας.

«Η μετακύλιση και της τηλεφωνικής κλήσης στις τσέπες του ασφαλισμένου είναι ένα ακόμα στοιχείο της εντεινόμενης εμπορευματοποίησης και των περικοπών στην Υγεία. Και αυτό έρχεται την ίδια στιγμή που οι ασφαλισμένοι χρειάζεται να περιμένουν μήνες για ραντεβού, καθώς  υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών του νοσοκομείου και οι γιατροί του απαιτούν την πλήρη ανάπτυξη του νοσοκομείου και των άλλων δημόσιων δομών της περιοχής και μάλιστα δωρεάν για όλους. Καλούμε όλους να ξεσηκωθούν σε «μια γροθιά» -  εργαζόμενοι του νοσοκομείου, ασθενείς και κάτοικοι, γιατί η κατάσταση θα επιδεινώνεται. Είναι ζήτημα «ζωής και θανάτου» η πάλη για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, για κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας, για πρόσβαση όλων -ασφαλισμένων κι ανασφάλιστων- στη θεραπεία, στη νοσηλεία, στο γιατρό, στις εξετάσεις, χωρίς καμία πληρωμή».
Κική Κολοβέρου
kkoloverou@yahoo.gr
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...