Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας: Kαταργούνται οι υποδιευθύνσεις Αμαλιάδας και Ασφαλείας Πύργου;


 


Πολύ σημαντικές αλλαγές και καίριες ανακατατάξεις φαίνεται να φέρνει, το νέο σχέδιο αναδιάρθωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο περιλαμβάνει καταργήσεις θέσεων εργασίας και ολόκληρων περιφερειακών διευθύνσεων ανά τη χώρα και συγχωνεύσεις τμημάτων, με αρκετές αλλαγές να έρχονται και στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», το σχέδιο αυτό, προβλέπει και τη δημιουργία νέων κλάδων στις Αστυνομικές Διευθύνσεις, με καταργήσεις άλλων, ενώ σημαντικές αλλαγές φέρνει και στους βαθμούς των αξιωματικών που καλύπτουν θέσεις αστυνομικών διευθυντών και προϊσταμένων τμημάτων. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα της ΕΛ.ΑΣ., στους τρεις κλάδους της Ελληνικής Αστυνομίας που ίσχυαν μέχρι σήμερα (Τάξης, Τροχαίας και Ασφάλειας), κάποιοι συγχωνεύονται και κάποιοι άλλοι προσθέτονται. Επίσης προβλέπεται μείωση θέσεων ταξιαρχών, υποστρατήγων και αστυνομικών διευθυντών ενώ η Αστυνομική Διεύθυνση στην Ηλεία με το νέο οργανόγραμμα αναμένεται να έχει λιγότερες θέσεις Αστυνομικών Διευθυντών. Το νέο σχέδιο προβλέπει ο Αρχηγός και ο Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. να έχουν βαθμό Αντιστρατήγου.

Τι αλλάζει σε πανελλαδικό επίπεδο

Ειδικά, βάση του νέου σχεδίου οι κλάδοι της ΕΛ.ΑΣ. από τρεις που είναι σήμερα θα γίνουν τέσσερις με τα τμήματα Τροχαίας και Τάξης να συγχωνεύονται και να μετατρέπονται πλέον σε ένα νέο τμήμα, να παραμένει εκείνο της Ασφάλειας και να δημιουργούνται ακόμα δύο εκείνα των Αλλοδαπών – Λαθρομεταναστών καθώς και ένα τμήμα οικονομικών και υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Παράλληλα, όπως αναφέρεται στο νέο σχέδιο, προβλέπεται να καταργηθούν 6.700 θέσεις αστυνομικών κάτι που μεταφράζεται στο 10% του υπάρχοντος οργανογράμματος και να δημιουργηθούν ακόμα 200 νέες θέσεις ειδικών αστυνομικών καθηκόντων. Επίσης, στην ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να λειτουργούν δύο Γενικές Διευθύνσεις Νοτίου και Βορείου Ελλάδος αντίστοιχα ενώ στην έδρα κάθε Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας αναμένεται να δημιουργηθεί μία Διεύθυνση Ασφαλείας με τμήματα και θέση προϊσταμένου τμηματάρχη που θα έχει εξειδικεύμενο αντικείμενο.

Κλείνουν Υποδιευθύνσεις

Βάσει του νέου σχεδίου αναδιάρθρωσης πρόκειται να καταργηθούν και Περιφερειακές Διευθύνσεις κάτι που σημαίνει για την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας πως αν τελικά ισχύσει το εν λόγω σχέδιο θα καταργηθούν η Υποδιεύθυνση της Αμαλιάδας αλλά και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου. Με την κατάργηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου κατάργηση θα επέλθει και στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας.
 ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ
giakoumelou@gmail.com

patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...