Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

«Φιλοδοξία μας είναι να προκριθούμε στο Μουντιάλ»

«Φιλοδοξία μας είναι να προκριθούμε στο Μουντιάλ»Φερνάντο Σάντος: Με την ποιότητά μας θα πάρουμε τη νίκη στη Λιθουανία

Ξεκάθαρος είναι ο Φερνάντο Σάντος ενόψει του αγώνα της Εθνικής με τη Λιθουανία. «Όποιος μπορεί, μπαίνει και παίζει. Κούραση δεν υπάρχει σαν δικαιολογία. Εγώ, πάντως, θέλω να πάω Βραζιλία», τόνισε. Ο Πορτογάλος προπονητής τόνισε πως αποκλειστικός στόχος της Εθνικής, όχι μόνο στο ματς με τη Λιθουανία, αλλά και σε όλα τα εναπομείναντα της προκριματικής φάσης, είναι η νίκη και εφόσον αυτό το αποτέλεσμα δεν έρθει, δεν χωρά καμιά δικαιολογία.

«Είναι όνειρο να βρεθούμε στη Βραζιλία και όταν έχεις τέτοιο στόχο, οφείλεις να ξεπεράσεις την κούραση. Όταν έχεις μπροστά σου κάτι τόσο μεγάλο δεν μπορείς να μιλάς για κούραση. Πρέπει να σκεφτούμε αν θέλουμε ή δεν θέλουμε να πάμε στη Βραζιλία. Αν θέλουμε, πρέπει να τα δώσουμε όλα. Αν κάποιος νιώθει κουρασμένος να μου το πει για να σχεδιάσω τα πλάνα μου. Εγώ πάντως, θέλω να πάω στη Βραζιλία. Είναι πολύ πιο τίμιο να βγει να το πει πριν τον αγώνα. Είναι το πρώτο πράγμα που τους είπα όταν βρεθήκαμε. Δεν είμαστε ακόμα σε διακοπές, αλλά έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Θέλουμε τη νίκη, όχι μόνο σε αυτό, αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα προκειμένου να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της Παρασκευής ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την προετοιμασία για το ματς και τον πλαστικό χλοοτάπητα:
«Έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά για αυτό το ματς γιατί φιλοδοξία μας είναι να προκριθούμε στο Μουντιάλ. Ελπίζουμε αύριο να είμαστε καλύτεροι από τον αντίπαλό μας γιατί μόνο έτσι θα νικήσουμε. Οφείλουμε να ζήσουμε με τον… πλαστικό χλοοτάπητα. Θα προπονηθούμε και αύριο θα δούμε τι θα γίνει στο γήπεδο».

Για το αν θα παίξει επιθετικά:

«Ο πιο παλιός νόμος στο ποδόσφαιρο είναι πως επιτίθεσαι αν έχεις την μπάλα και αμύνεσαι όταν δεν την έχεις. Έτσι κι εμείς όταν θα έχουμε κατοχή θα προσπαθήσουμε να σκοράρουμε κι όταν δεν έχουμε στόχος μας θα είναι να την κλέψουμε».

Για το αν ξεχωρίζει κάποιον παίκτη της Λιθουανίας ως τον πιο επικίνδυνο:
«Ποτέ δεν ξεχωρίζω μονάδες, όχι γιατί δεν είναι καλοί παίκτες, αλλά επειδή βλέπουμε την ομάδα με τα καλά και τα κακά της σε άμυνα και επίθεση».

Για το αν η Ελλάδα έχει απώλειες βασικών παικτών:

«Δεν σκεφτόμαστε αυτούς που λείπουν. Έχω 21 ετοιμοπόλεμους παίκτες από τους οποίους οι 11 θα είναι βασικοί».

Για τη θέση στο δεξί άκρο της επίθεσης:
«Κατά 95% ναι. Δεν μπορώ να πω 100% γιατί πάντα υπάρχει κάτι που μπορεί να αλλάξει».

Για το γεγονός πως το γήπεδο έχει μικρές διαστάσεις:

«Δεν μας ενδιαφέρουν τέτοια πράγματα. Ούτε η ποιότητα, ούτε αν είναι πλαστικό. Για μένα είναι απλό. Αν θέλουμε να βρεθούμε στη Βραζιλία, πρέπει ανεξαρτήτων συνθηκών καιρικών ή του χλοοτάπητα θα πρέπει να μπούμε και να νικήσουμε. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να τρέξουμε πάρα πολύ, να παλέψουμε και να μοχθήσουμε. Αν είμαστε ισάξιοι ή καλύτεροι, με την ποιότητά μας θα πάρουμε τη νίκη. Εάν ποδοσφαιριστής αισθάνεται το αντίθετο, να μου το πει για να μην τον βάλω να παίξει».

Για το αν σκέφτεται να κάνει κάποια αλλαγή στην τριάδα των χαφ και να χρησιμοποιήσει κάποιον πιο επιθετικογενή παίκτη:
«Σημαντικό είναι πως πρέπει να νικήσουμε ως ομάδα, ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά του κάθε ποδοσφαιριστή και της θέσης που θα παίξει. Πρέπει να πιέσουμε ψηλά για να κάνει λάθη και όχι το παιχνίδι του. Έτσι θα έχουμε εμείς την μπάλα και θα ψάξουμε το γκολ. Δεν πιστεύω σε ποδοσφαιριστές που έχουν μόνο επιθετικές ή μόνο αμυντικές αρετές».

Για το πώς θα αντιμετωπίσει τις στημένες φάσεις:

«Είναι αλήθεια πως σε κάποια ματς δεχτήκαμε κάποια γκολ από στημένες φάσεις, κάτι που δεν συνηθίζεται στην ομάδα. Άρα είναι ένα κομμάτι του παιχνιδιού στο οποίο η Εθνική έχει αποδείξει πως τα πηγαίνει καλά στα προηγούμενα τριάντα ματς. Είμαστε δυνατοί. Έγινε σε ένα παιχνίδι. Εμπιστεύομαι τους ποδοσφαιριστές και νομίζω πως οι παίκτες θα εμφανιστούν συγκεντρωμένοι τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά».

Για το αγωνιστικό σύστημα:

«Θα παίξουμε 4-3-3, όπως έχουμε κάνει στα περισσότερα παιχνίδια. Αν θα παίξουμε με ένα αμυντικό χαφ στο κέντρο ή με δύο είναι κάτι που θα το αποφασίσω αύριο. Θα πρέπει πως οι αλλαγές είναι δύσκολες στην Εθνική γιατί έχεις στη διάθεση τους ποδοσφαιριστές μόνο σε δύο προπονήσεις, οπότε δεν έχεις το χρόνο για κάτι τέτοιο. Στα τρία χρόνια που είμαι εδώ παίζουμε 4-3-3 και κάποιες φορές 4-4-2 το οποίο όμως και πάλι ένας επιθετικός κατεβαίνει χαμηλά για να ζητήσει μπάλα, άρα και πάλι αλλάζει το σύστημα. Οι παίκτες το ξέρουν και νιώθουν άνετα με αυτό, επομένως έτσι θα παίξουμε και την Παρασκευή».

Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...