Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Hλεία: Ανεβαίνει η θερμοκρασία - Έντονη αστάθεια το Σάββατο – αναλυτική πρόγνωση


zestoulaΖεσταίνει ο καιρός τις επόμενες ημέρες με την θερμοκρασία να ανεβαίνει στους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, δεν θα λείψουν οι μπόρες/τοπικές καταιγίδες
στα πιο ημιορεινά - ορεινά κυρίως το Σάββατο και μάλιστα φαίνεται να είναι ισχυρές.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά:



Την Παρασκευή 7/6 περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πρέπει να δώσουν τοπικές ασθενείς βροχές - λασποβροχές καθώς οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για ασθενούς έως μέτριας έντασης μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Η θερμοκρασία το πρωί στους 15 με 16oC στα πεδινά, 12 με 13oC στα ορεινά, το μεσημέρι στους 29 με 30οC στα πεδινά, 26 με 27oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί - βορειοδυτικοί έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ. Από το βράδυ βορειοδυτικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Το Σάββατο 8/6, αρχικά περιμένουμε ηλιοφάνεια. Από τις προμεσημβρινές ώρες θα αρχίζουν να αναπτύσσονται νεφώσεις στα ορεινά, οι οποίες θα δώσουν μπόρες βροχές και τοπικές καταιγίδες, φαινόμενα τα οποία θα επεκταθούν και σε ημιορεινά τμήματα. Τα φαινόμενα φαίνεται να είναι τοπικά ισχυρά δηλαδή μπορεί να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Η θερμοκρασία το πρωί στους 17 με 18oC στα πεδινά, 14 με 15oC στα ορεινά, το μεσημέρι στους 29 με 30οC στα πεδινά, 25 με 26oC στα ορεινά. Στις περιοχές που θα σημειωθούν φαινόμενα η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρη αισθητή πτώση. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Την Κυριακή 9/6 περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, οι οποίες και πάλι στις ορεινές περιοχές θα αυξηθούν τις μεσημεριανές ώρες και θα δώσουν μπόρες, τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα ωστόσο φαίνεται να είναι περιορισμένα. Η θερμοκρασία το πρωί στους 17 με 18oC στα πεδινά, 14 με 15oC στα ορεινά, το μεσημέρι στους 29 με 30οC στα πεδινά, 26 με 27oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί - βορειοδυτικοί έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την Δευτέρα 10/6 και την Τρίτη 11/6 περιμένουμε καλές καιρικές συνθήκες, με ηλιοφάνεια και την θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί- βορειοδυτικοί έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 460 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στο metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...