Ηλεία: Απογευματινές μπόρες - Έντονα και πιο γενικευμένα φαινόμενα την Πέμπτη


ileiaΠτώση της θερμοκρασίας κατά 3ο C από την Πέμπτη – Αναλυτική πρόγνωση του καιρού στην Ηλεία

Ευνοϊκές συνθήκες αστάθειας με απογευματινές μπόρες στις ημιορεινές - ορεινές περιοχές περιμένουμε το επόμενο πενθήμερο στην Ηλεία. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, την Πέμπτη φαίνονται τα πιο έντονα φαινόμενα και πιο γενικευμένα με πιθανότητα να επηρεαστούν πεδινά κεντρικά και νότια τμήματα του νομού. Επίσης, δεν αποκλείονται τοπικές ασθενείς βροχές να σημειωθούν το πρωί της Παρασκευής στα βορειοδυτικά, Ηλειακό Κάμπο.  Το Σαββατοκύριακο φαίνεται να περιορίζεται η αστάθεια στα ορεινά και από την Δευτέρα να υποχωρεί. Οι συνθήκες αστάθειας είναι δύσκολα προβλέψιμες, γι αυτό αν χρειαστεί θα σας ενημερώσουμε με έκτακτα δελτία καιρού. Από πλευράς θερμοκρασίας, πτώση περίπου κατά 3οC περιμένουμε από την Πέμπτη.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά:

Σήμερα Πέμπτη 22/8, περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες, οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν στα ημιορεινά - ορεινά και θα δώσουν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Δεν αποκλείεται οι καταιγίδες να επηρεάσουν πεδινά ακόμα και παραθαλάσσια κεντρικά και νότια του νομού τις απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα πιθανόν τοπικά να είναι ισχυρά (ριπαίοι άνεμοι, χαλαζοπτώσεις κτλ). Η θερμοκρασία το πρωί στους 20 με 21oC στα πεδινά, 15 με 16oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι στους 30 με 31οC στα περισσότερα πεδινά, τοπικά 32 με 33οC κυρίως στα πιο εσωτερικά, 27 με 28oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο μεταβλητοί ασθενείς.


Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 470 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας metar.gr.

Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
 ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ