Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Αμαλιάδα: Απρόσμενο δώρο από την Εκκλησία - Μείωσε τα ενοίκια σε καταστήματα - κληροδοτήματα


amaliada_arxaias_ilidasΠρωτοβουλία από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια των Ι.Ν. Αγ. Τρύφωνος, Αγ. Αθανασίου και Αγ. Γεωργίου - Ικανοποίηση από τους εμπόρους της οδού Αρχαίας Ήλιδας που ευεργετήθηκαν

Μια πράξη αλληλεγγύης και αγάπης προς το συνάνθρωπο ανέλαβαν τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια των Ιερών Ναών Αγίου Αθανασίου, Αγίου Τρύφωνος και Αγίου Γεωργίου στην Αμαλιάδα. Σε μια εποχή που οι πολίτες και οι επαγγελματίες πλήττονται από την οικονομική κρίση, ανέλαβαν την πρωτοβουλία να μειώσουν το ενοίκιο στα κληροδοτήματα που διαθέτουν και τα οποία ενοικιάζουν σε επαγγελματίες της Αμαλιάδας και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από την αρχή του 2013!

Εν μέσω κρίσης, η Εκκλησία, αθόρυβα, απέδειξε πως στέκεται στο πλευρό όλων των πολιτών. Με πράξεις που αναδεικνύουν τον πραγματικό της ρόλο, αυτή τη φορά, στάθηκε στο πλευρό των δοκιμαζόμενων εμπόρων καθώς με πρωτοβουλία των Εφημεριών του Ι.Ν. Αγίου Τρύφωνος πατήρ Κωνσταντίνου Συριόπουλου, του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου πατήρ Χρήστου Ελευθεριάδη και του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου πατήρ Αλέξιου, αποφάσισαν πριν μερικούς μήνες, να μειώσουν τα ενοίκια στα εφτά συνολικά κτίρια- κληροδοτήματα που διαθέτουν στην κεντρική εμπορική οδό Αρχαίας Ήλιδος της Αμαλιάδας, σχεδόν στο μισό!

Η ανακοίνωση μάλιστα της απόφασης αυτής, που κοινοποιήθηκε στους καταστηματάρχες μέσω του πληρεξούσιου Δικηγόρου των τριών Ιερών Ναών κ. Δημητρίου Πιτσούνη, προκάλεσε αισθήματα ικανοποίησης, ανακούφισης και χαράς καθώς όπως ήταν αναμενόμενο αποτέλεσε για τους επαγγελματίες ένα Θείο και απρόσμενο δώρο.

«Τα εκκλησιαστικά συμβούλια των τριών Ιερών Ναών Αγίου Αθανασίου, Αγίου Γεωργίου και Αγίου Τρύφωνος Αμαλιάδας με ομόφωνη απόφαση τους, συναισθανόμενοι και κατανοώντας πλήρως την οικονομική κρίση που πλήττει την αγορά, μείωσαν αισθητά τα ενοίκια κεντρικών καταστημάτων στο εμπορικό κέντρο της πόλης, στο ποσό των 200 ευρώ μηνιαίως» επισήμανε ο πληρεξούσιος Δικηγόρος κ. Πιτσούνης. Όπως σχολίασε, με την απόφαση αυτή, δεν ευνοούνται μόνον οι εκμισθωτές αλλά διαφυλάσσονται και τα συμφέροντα των Ιερών Ναών που εξασφαλίζουν έτσι, τη συνεχή ροή καταβολής των μισθωμάτων από τα κληροδοτήματα που διαθέτουν.

«Θεωρούμε ότι η πράξη αυτή επιβάλλονταν και ήταν η ενδεδειγμένη για την εξασφάλιση των μισθωμάτων στους Ιερούς Ναούς και την υποστήριξη των επαγγελματιών. Δεν αποτελεί μόνον χαριστική πράξη καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι η αγορά είναι γεμάτη κενά καταστήματα τα οποία είναι προτιμότερο να διατεθούν σε χαμηλότερες τιμές από το να παραμένουν αναξιοποίητα. Ταυτόχρονα, έχει ληφθεί πρόνοια, ώστε τα επόμενα δυο χρόνια, η απόφαση αυτή να αναθεωρηθεί προς τα άνω. Επίσης θα πρέπει να πούμε ότι η απόφαση αυτή ισχύει αναδρομικά από την αρχή του έτους».

«Θέλαμε να βοηθήσουμε…»
Ο πατέρας Κωνσταντίνος Συριόπουλος, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνος, μιλώντας στη «Π» θέλοντας να διατηρήσει χαμηλούς τόνους επισήμανε ότι η πρωτοβουλία ανήκει και στα τρία Εκκλησιαστικά Συμβούλια τα οποία αντιλαμβανόμενα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά θέλησε με την απόφαση μείωσης των ενοικίων να στηρίξει τους επαγγελματίες. «Θέλαμε με τον τρόπο αυτό να βοηθήσουμε τους συμπολίτες επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί».
 
«Απρόσμενο δώρο»
Ευγνωμοσύνη για το απρόσμενο δώρο σε μια περίοδο που η κρίση έχει οδηγήσει δεκάδες καταστηματάρχες σε απόγνωση, τόνισε ότι αισθάνεται η κ. Θάνα Λυκούρεση, ιδιοκτήτρια ενός εκ των καταστημάτων που ανήκουν στην Εκκλησία. «Η μείωση του ενοικίου μας βοήθησε πάρα πολύ και μάλιστα είναι ένας λόγος που ακόμα υπάρχουμε. Μπορεί να είχαμε βάλει «λουκέτο» όπως έχει συμβεί δυστυχώς σε αρκετά καταστήματα της πόλης μας. Με την πράξη της αυτή, η Εκκλησία έδειξε την αλληλεγγύη της και αυτό που πραγματικά πρεσβεύει. Στάθηκε στο πλευρό μας αυτή τη δύσκολη στιγμή όπως άλλωστε κάνει πάντα με τους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματική ανάγκη.

Ελπίζουμε από την πρωτοβουλία της Εκκλησίας να παραδειγματιστούν και άλλοι ιδιοκτήτες καταστημάτων της πόλης και να μειώσουν τα ενοίκια. Άλλωστε μια τέτοια κίνηση είναι προς το συμφέρον τους καθώς με χαμηλότερο ενοίκιο και οι επαγγελματίες θα μπορούν να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις τους καταβάλλοντας εγκαίρως τα μισθώματα τους».
Η κ. Λυκούρεση δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι, δεν μειώθηκε μόνον το ενοίκιο τους αλλά η απόφαση αυτή είχε και αναδρομικό χαρακτήρα από την αρχή του έτους. «Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για τη στήριξη».

Και η κ. Ελένη Παπαδοπούλου, ιδιοκτήτρια καταστήματος στην οδό Αρχαίας Ήλιδας, εξέφρασε την ικανοποίηση της από την πρωτοβουλία της Εκκλησίας. «Πάντοτε η εκκλησία στέκεται στο πλευρό του πολίτη και το απέδειξε και με τους εμπόρους που ενοικιάζουν κληροδοτήματα της. Η πρωτοβουλία μείωσης των ενοικίων αποδεικνύει έμπρακτα το πόσο πολύ στηρίζει τον κόσμο. Σε μια περίοδο μάλιστα που όλοι οι άνθρωποι και ιδιαίτερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες βιώνουμε δύσκολες μέρες εξαιτίας της μεγάλης πτώσης της αγοραστικής κίνησης στα καταστήματα μας και της αύξησης των υποχρεώσεων μας, η μείωση του ενοικίου ήταν για εμάς ένα απρόσμενο δώρο».
Κική Κολοβέρου
kkoloverou@yahoo.gr
 εφημερίδα Πρωινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...