Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Ηλεία: Απογευματινές μπόρες το Σαββατοκύριακο - Πτώση της θερμοκρασίας όχι όμως αισθητή


astatheiasav

Ανεβαίνει η υγρασία προκαλώντας έντονη αίσθηση ζέστης και δυσφορία – Αναλυτική πρόγνωση του καιρού στην Ηλεία


Ατμοσφαιρική διαταραχή θα επηρεάσει την χώρα μας βαθμιαία από το Σάββατο δίνοντας στην περιοχή μας συνθήκες αστάθειας. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες του Σαββάτου και της Κυριακής θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ημιορεινά - ορεινά και θα δώσουν μπόρες- τοπικές καταιγίδες φαινόμενα που πιθανόν να επηρεάσουν και πεδινά τμήματα. 
 
Έντονη αίσθηση ζέστης λόγω υγρασίας περιμένουμε και τις δυο πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία με ανάλογες συνθήκες φαίνεται να κυλά και ο Δεκαπενταύγουστος.
 
Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά:


 
Το Σαββατοκύριακο 10-11/8, περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες, οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν κυρίως στα ημιορεινά - ορεινά και θα δώσουν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Δεν αποκλείεται τοπικές μπόρες να σημειωθούν στα πεδινά ακόμα και παραθαλάσσια του νομού τις απογευματινές ώρες.  Η θερμοκρασία το πρωί στους 19 με 20oC στα πεδινά, 15 με 16oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι στους 31 με 32οC στα περισσότερα πεδινά, τοπικά 33 με 34οC κυρίως στα πιο εσωτερικά, 28 με 29oC στα ορεινά. Η αίσθηση θα είναι 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη λόγω αυξημένης υγρασίας. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί - βορειοδυτικοί μέτριοι 4 με 5 και το απόγευμα του Σαββάτου έως ισχυροί 6 μποφόρ.
 
Την Δευτέρα 12/8 και την Τρίτη 13/8, περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας. Η θερμοκρασία το πρωί στους 19 με 20oC στα πεδινά, 15 με 16oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι στους 31 με 32οC στα περισσότερα πεδινά, τοπικά 33 με 34οC κυρίως στα πιο εσωτερικά, 29 με 30oC στα ορεινά. Η αίσθηση θα είναι 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη λόγω αυξημένης υγρασίας. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί - βορειοδυτικοί έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.   
 
Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 470 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας metar.gr.

Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...