Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Ηλεία: Η Ολυμπία δίνει το φως της στον κόσμο


sotsi

Ξεκινά το ταξίδι για το μακρινό Σότσι και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Το μεγάλο ταξίδι για το φως της Ολυμπίας ξεκινά σήμερα στις 12 το μεσημέρι, με την τελετή Αφής που θα γίνει στο ναό της Ήρας, για το μακρινό Σότσι της Ρωσίας όπου στις αρχές του επόμενου Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

Την γενική πρόβα που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, παρακολούθησαν χιλιάδες επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
Με σύμμαχο τον καλό καιρό δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα να ανάψει η δάδα της Πρωθιέρειας, όμως δε συνέβη το ίδιο και με την δάδα του πρώτου Λαμπαδηδρόμου του 18χρονου αθλητή της χιονοδρομίας Γιάννη Αντωνίου. Και αυτό γιατί πιθανότατα το φυαλίδιο με το αέριο στη δάδα ήταν άδειο.

Ένα άλλο από τα σημεία που χαρακτήρισαν την δοκιμή ήταν το γεγονός ότι η Πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη για πρώτη φορά παραπάτησε σε κάποιο σημείο κατεβαίνοντας στο λόφο προς το αρχαίο στάδιο, κάνοντας το κοινό που παρακολουθούσε να βγάλει ένα ισχυρό επιφώνημα ανησυχίας και έκπληξης. Προφανώς κάποιο σημείο που πάτησε δεν ήταν ομαλό και ευτυχώς κατάφερε να κρατήσει την ισορροπία της χωρίς να πέσει από τα χέρια της ο αγγείο με τη φλόγα.

Να σημειώσουμε πως η γενική δοκιμή ξεκίνησε με 15 λεπτά καθυστέρηση, ενώ τηλεοπτικά καλύφθηκε όπως και σήμερα η τελετή από την Δημόσια Τηλεόραση.

Ανάμεσα στους υψηλούς προσκεκλημένους που θα παρακολουθήσουν την τελετή θα είναι και ο νέος πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, που στο πρώτο του ταξίδι υπό τη νέα του ιδιότητα, επισκέπτεται την κοιτίδα του Ολυμπισμού, την Αρχαία Ολυμπία.

Εσείς παρακολουθείστε ζωντανά την τελετή Αφής μέσα από την Sport Web TV που και φέτος καλύπτει το μεγάλο γεγονός και μείνετε συντονισμένοι στο ilialive.gr για όλα τα νεότερα από την Αρχαία Ολυμπία.

Επί ηλειακού εδάφους, η φλόγα θα μεταφερθεί από την Ολυμπία στην Αρχαία Ήλιδα και μετά στον Πύργο για να πάρει το δρόμο για την Τρίπολη και τα Καλάβρυτα, όπου και θα διανυκτερεύσει. Το φως της Ολυμπίας θα παραδοθεί στους Ρώσους διοργανωτές του Σότσι στις 5 Οκτωβρίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας.
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...