Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Απεβίωσε η Πόλυ Πάνου (video)

panou27-9-13Μία μεγάλη φωνή του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού έφυγε από τη ζωή, την Παρασκευή (27/9), μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε το τελευταίο διάστημα.
Η Πόλυ Πάνου άφησε την ύστατη πνοή σε γνωστό αθηναϊκό θεραπευτήριο σε ηλικία 73 ετών. Η Πολυτίμη Κολλιοπάνου, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1940. Το πρώτο της τραγούδι κυκλοφόρησε σε ηλικία 12 ετών, το 1952 («Πήρα την στράτα την κακιά»), ενώ οι φωνητικές της ικανότητες φάνηκαν από πολύ μικρή ηλικία, εξ ου και το δισκογραφικό της ντεμπούτο στα παιδικά της χρόνια!
Συνεργάστηκε με τεράστια ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, όπως ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης και ο Πάνος Γαβαλάς με τον πρώτο, μάλιστα, να θεωρείται ο εμπνευστής του καλλιτεχνικού της ψευδωνύμου με τα οποίο έγινε πασίγνωστη. Μία από τις τεράστιες επιτυχίες της ήταν τα «Παιδιά του Πειραιά» τραγούδι που βγήκε εκτός συνόρων κι έγινε διεθνής επιτυχία, ενώ το «Τι σου΄ κανα και πίνεις», που μπορείτε ν΄ ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί, αποτελεί, επίσης, ένα από τα πολλά διαχρονικά τραγούδια που ερμήνευσε. Δίπλα της τραγούδησαν, πριν γίνουν γνωστοί, μεγάλοι Έλληνες ερμηνευτές με κορυφαίο παράδειγμα τον Νότη Σφακιανάκη (είναι η πρώτη που τον αποκάλεσε δημόσια Άρχοντα, προσφώνηση που του αποδίδεται ως σήμερα). Αθάνατη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...