Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Ηλεία: «Ζωντανεύουν» τα νέα εκδοτήρια στο λιμάνι της Κυλλήνης


 
Σε λειτουργία αναμένεται να μπουν, μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, τα νέα εκδοτήρια εισιτηρίων στο λιμάνι της Κυλλήνης, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο τόσο στην καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου, όσο και στην αισθητική αναβάθμιση του λιμανιού.

Το έργο του ηλεκτροφωτισμού των νέων εκδοτηρίων ολοκληρώθηκε πριν μερικές μέρες, ενώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης κ. Ανδρέας Κορομηλάς αναμένεται να έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των ναυτιλιακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι, προκειμένου να αποφασιστούν οι θέσεις που θα καταλάβουν, ο χρόνος της μετακόμισης και άλλες σχετικές λεπτομέρειες.
Ακόμα καλύτερα ωστόσο είναι τα νέα για τον προσήνεμο μόλο του λιμανιού, που εντάχθηκε οριστικά στο ΕΣΠΑ και αναμένονται τα τεύχη δημοπράτησης για την ολοκλήρωσή του.
«Σε λίγες μέρες θα λειτουργήσουν τα νέα εκδοτήρια προκειμένου το λιμάνι μας να αποκτήσει την εικόνα του σύγχρονου Ευρωπαϊκού λιμανιού» είπε στo patrisnews.com ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης κ. Ανδρέας Κορομηλάς και συνέχισε: «Τα νέα εκδοτήρια έχουν ήδη ηλεκτροδοτηθεί. Ο χώρος αποτελείται από έξι γραφεία και μια μεγάλη αίθουσα αναμονής. Τα 4 γραφεία θα παραχωρηθούν στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι, προκειμένου να απομακρύνουμε τα λυόμενα εκδοτήρια που βρίσκονται σήμερα δεξιά και αριστερά στο χώρο και θυμίζουν λιμάνι τριτοκοσμικής χώρας, ενώ τα άλλα δύο θα κρατηθούν για μελλοντική χρήση. Η δε αίθουσα αναμονής μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των επιβατών με τον καλύτερο τρόπο».
Τέλος, ο κ. Κορομηλάς τόνισε: «Από εβδομάδα θα καλέσουμε τις εταιρείες προκειμένου να δούμε ποια γραφεία θα καταλάβουν και πώς θα γίνει η μετακόμιση, ενώ μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα ευελπιστούμε ότι τα νέα εκδοτήρια θα δοθούν προς χρήση στο κοινό. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν βελτιωτικές εργασίες στη νέα είσοδο του λιμανιού με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 200.000 ευρώ.

Οριστικά στο ΕΣΠΑ ο προσήνεμος μόλος

Δεκτή έγινε πριν από περίπου ένα μήνα από την αρμόδια επιτροπή του ΕΣΠΑ η οικονομοτεχνική μελέτη που συνέταξε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης για την ολοκλήρωση (τσιμεντόστρωση) του προσήνεμου μόλου του λιμανιού. Αυτή τη στιγμή συντάσσονται τα τεύχη δημοπράτησης του έργου, βάζοντάς το στην τελική ευθεία!
«Με δεδομένο ότι έχουμε το μοναδικό Τελωνείο στο νομό κάθε εμπορική δραστηριότητα ξεκινά και τελειώνει εδώ» είπε στο patrisnews.com ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης κ. Ανδρέας Κορομηλάς και συνέχισε: «Έχω πει πολλές φορές ότι τα δύο λιμάνια του νομού μας έχουν διακριτούς ρόλους. Το λιμάνι του Κατακόλου είναι τουριστικό ενώ της Κυλλήνης εμπορικό και επιβατικό. Γι’ αυτό το λόγο έχουμε συνεχείς επαφές με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης κ. Αποστολόπουλο προκειμένου να ιδρύσουμε Ανώνυμη Εταιρεία με την ονομασία "Ηλειακά Λιμάνια". Πρέπει να καταλάβουμε ότι το λιμάνι σημαίνει ανάπτυξη».

Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)
patrisnews.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...