Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Ξανά, χωρίς Ιατροδικαστή η Ηλεία - Έληξε η σύμβαση του Κ. Αλεξίου

  • 17/10/2013 - 08:14
nosokomeio_pirgou1

Κατηγορία

Κοινωνία

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή

Νέο αίτημα της Διοίκησης του Νοσοκομείου Πύργου στον Άρειο Πάγο - Στην Πάτρα για νεκροψίες- νεκροτομές

Χωρίς Ιατροδικαστή, μένει για ακόμα μια φορά η Ηλεία καθώς η επικουρική σύμβαση του Κοσμά Αλεξίου έληξε στις 11 Οκτώβρη και παρά τα αιτήματα της Διοίκησης του Νοσοκομείου Πύργου προς τον Άρειο Πάγο προκειμένου να ενημερωθεί αν θα διατηρηθεί η λειτουργία του Ιατροδικαστικού τμήματος στο «Ανδρέας Παπανδρέου» ώστε να προχωρήσει στην αποστολή αιτήματος πρόσληψης επικουρικού Ιατροδικαστή, καμία απάντηση δεν έχει λάβει…

Αυτό και μόνο σημαίνει, ότι για αρκετό καιρό ακόμα, ο Νομός θα μείνει χωρίς Ιατροδικαστή με ότι ταλαιπωρία αυτό συνεπάγεται για τις σωρούς ατόμων που αναγκαστικά θα μεταφέρονται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών για μια απλή νεκροψία- νεκροτομή αλλά και οικονομικής επιβάρυνσης για τους συγγενείς των νεκρών. Παράλληλα, στην περίπτωση εγκληματικών ενεργειών ή περίεργων θανάτων, θα καλείται Ιατροδικαστής από τον γειτονικό Νομό για τον απαιτούμενο ιατροδικαστικό έλεγχο.

Θα πρέπει να τονιστεί, ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου Πύργου προ μηνών είχε αποστείλει έγγραφο προς τον Άρειο Πάγο ζητώντας ενημέρωση για το αν υπάρχει η πρόθεση να διατηρηθεί η λειτουργία του Ιατροδικαστικού τμήματος αποστέλλοντας ταυτόχρονα και το παραγόμενο έργο της τελευταίας τριετίας προκειμένου να ανανεώσει το αίτημα ή μη της πρόσληψης επικουρικού Ιατροδικαστή.

Αν και δεν υπήρξε απάντηση, πληροφορίες λένε πως έχει δοθεί θετική απάντηση στο Εφετείο η οποία όμως δεν έχει ακόμα κοινοποιηθεί στο Νοσοκομείο Πύργου. Παρ’ όλα αυτά, το ίδιο αίτημα επαναφέρει με νέα επιστολή που απέστειλε χθες στον Άρειο Πάγο η Διοίκηση του Νοσοκομείου προκειμένου έστω και τώρα να έχει επίσημη ενημέρωση για το τι πρέπει να πράξει.
Κική Κολοβέρου
kkoloverou@yahoo.gr
ilialilive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...