Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Ηλεία: Φόβοι για νέα Κερατέα . . . στις "Λίμνες"


limnes10

Ανυποχώρητοι οι κάτοικοι Μακρισίων – Αλφειούσας και μέλη περιβαλλοντικών συλλόγων

Η σημερινή μέρα αναμένεται να είναι η κρισιμότερη στο μέτωπο των «Λιμνών» αφού δύο μέρες μετά από την υπογραφή της νέας παράτασης κήρυξης εκτάκτου ανάγκης στους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, τα σκουπίδια δεν έχουν συγκομιστεί. Την ώρα που ο όγκος τους μεγαλώνει στις περιοχές των δύο δήμων, η νόμιμη και υπογεγραμμένη από τους εμπλεκόμενους φορείς άδεια, δεν χωρά αμφισβητήσεις για το δήμο και την αστυνομία.

Έχουν γίνει δύο προσπάθειες για ομαλή λύση στο θέμα που έχει προκύψει και συμβιβασμό με τους κατοίκους Μακρισίων και Αλφειούσας που έχουν καταλάβει την χωματερή, αλλά καμία δεν ευοδώθηκε, καθώς οι κάτοικοι παραμένουν ανυποχώρητοι στις διεκδικήσεις τους και αποφασισμένοι να δώσουν τον αγώνα τους έως το τέλος.

Την ίδια ώρα η παραμονή των απορριμμάτων στους κάδους, η ατέλειωτη δυσοσμία και η επιδρομή αδέσποτων ζώων αλλά και τρωκτικών, εγκυμονούν κινδύνους για την δημόσια υγεία. Τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα, δεν έχουν καμία σχέση με την υπομονή ή όχι των κατοίκων,  στην ουσία έχουν τελειώσει και πρέπει άμεσα να δοθεί λύση για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα ενδέχεται να ζητηθεί η παρέμβαση Εισαγγελέα, ενώ αναμένεται να υπογραφεί η νέα παράταση κατάστασης έκτακτης ανάγκης από τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας και για το δήμο Ανδρίτσαινας - Κρεστένων

Μετά το δήμαρχο Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλο την Πέμπτη, το Σάββατο μετέβη και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Ανδρικόπουλος στις «Λίμνες» και συνομίλησε με την Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων, μεταφέροντας αίτημα του δήμου Πύργου να καθίσουν στο τραπέζι και να συνομιλήσουν οι δύο πλευρές. Συγκεκριμένα, πρότεινε η συνάντηση να γινόταν χθες το πρωί στο δημαρχείο του Πύργου, μεταξύ των τριών δημάρχων Πύργου, Ολυμπίας και Κρεστένων και μιας ολιγομελούς αντιπροσωπείας της Συντονιστικής Επιτροπής των «Λιμνών».

Η άλλη πλευρά ανταπάντησε ότι δεν έχουν να πάνε πουθενά και όποιος θέλει να τους συναντήσει να πάει στο κοινοτικό κατάστημα των Μακρισίων και να γίνει εκεί ο διάλογος παρουσία όλων των κατοίκων. Η πρόταση αυτή εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα δεν «περπάτησε», έπεσε στο κενό και οι δήμαρχοι φαίνεται πως δεν το αποδέχθηκαν. Έτσι, κάθε απόπειρα διαλόγου ναυάγησε.

Στελέχη του δήμου Πύργου ανέφεραν χθες βράδυ, ότι ο δήμος Πύργου είναι αποφασισμένος να δώσει σήμερα λύση στο πρόβλημα της αποκομιδής των σκουπιδιών και καλούν την συντεταγμένη Πολιτεία να παρέμβει και να αναλάβει τις ευθύνες της, γεγονός που σημαίνει ότι θα ζητηθεί η συνδρομή του Εισαγγελέα Ηλείας, αφού εκτός από τους δρόμους, φορτωμένα σκουπίδια είναι και τα απορριμματοφόρα του δήμου που παραμένουν στην Συντριάδα και οι οδηγοί τους αναμένουν το «πράσινο φως».
  
Στους δρόμους τα σκουπίδια και στην Αμαλιάδα
Εν τω μεταξύ, στους δρόμους της πόλης της Αμαλιάδας αλλά και των χωριών του δήμου Ήλιδας, βρίσκονται ακόμα τα σκουπίδια της περιοχής που δεν έχουν μαζευτεί, αφού σήμερα αναμένεται να υπογραφεί και για το δήμο Ήλιδας η νέα παράταση έκτακτης ανάγκης για τα Κονιδέϊκα. Εδώ βεβαίως η κατάσταση είναι διαφορετική απ’ ότι στις «Λίμνες», καθώς μόλις ο δήμος Ήλιδας λάβει και τυπικά την παράταση, θα προχωρήσει νόμιμα στην αποκομιδή των απορριμμάτων.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...