Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ηλεία: Κόκκινη γραμμή για τα σκουπίδια – Μήνυση από τους δημάρχους – Τελεσίγραφο από την Αστυνομία


IMG_4528

Η καταιγίδα χειροτέρεψε την κατάσταση στον Πύργο και επισπεύδει τις διαδικασίες

Στα χέρια της πολιτείας, περνά μετά από δέκα μέρες, η λύση του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας καθώς χθες οι δυο Δήμαρχοι, Μάκης Παρασκευόπουλος και Θύμιος Κοτζιάς κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου. Παράλληλα σε συνάντηση που έγινε χθες μεταξύ του Αστυνομικού Διευθυντή Ηλείας κ. Ανδρικόπουλου και των εκπροσώπων των «καταληψιών», ζητήθηκε έως τις οκτώ το πρωί της Παρασκευής να έχει κατατεθεί ως ένδειξη καλής θελήσεως έγγραφο με προτάσεις των καταληψιών που θα παραδοθεί στους δημάρχους. Όμως όλα δείχνουν πως σήμερα θα επιχειρηθεί να γίνει εναπόθεση σκουπιδιών στη χωματερή των «Λιμνών» πάση θυσία… Παρά την εξέλιξη αυτή από αστυνομικές πηγές αναφέρεται πως δεν επιθυμούν τη σύγκρουση με τους πολίτες σε καμία περίπτωση, παρά μόνο την ειρηνική διευθέτηση του θέματος.

Η μήνυση
Σύμφωνα με την μήνυση που κατατέθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας και ενώπιον της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, ζητείται η ποινική δίωξη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και την κατά νόμο τιμωρία, όσων εμποδίζουν την εφαρμογή των αποφάσεων της πολιτείας για την προσωρινή εναπόθεση των σκουπιδιών λόγω έκτακτης ανάγκης και την εκτέλεση των εργασιών εγκατάστασης του δεματοποιητή στη θέση «Λίμνες» ζητώντας ταυτόχρονα την παροχή αστυνομικής προστασίας. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει, ότι η συντεταγμένη πολιτεία πρέπει να αναλάβει δράση εφαρμόζοντας τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί για το μείζον αυτό ζήτημα.

Όπως εξηγούν στη μήνυση που κατέθεσαν, αποτέλεσμα των «παράνομων και αυθαίρετων αυτών ενεργειών» από άγνωστο αριθμό προσώπων στη θέση «Λίμνες», είναι τα σκουπίδια των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας να παραμένουν στους κάδους απορριμμάτων και σε κοινόχρηστους χώρους για χρονικό διάστημα δέκα ημερών, με δραματικές συνέπειες για τη δημόσια υγεία των δημοτών. «Επειδή η παραπάνω αναφερόμενη έκνομη συμπεριφορά θέτει πλέον σε άμεση απειλή τη ζωή και την υγεία χιλιάδων συμπολιτών μας και έχει δημιουργήσει σοβαρότατο υγειονομικό κίνδυνο.

Επειδή η παραπάνω καταγγελλόμενη συμπεριφορά των εν λόγω πολιτών, που εμποδίζουν παρανόμως την υλοποίηση νόμιμων αποφάσεων της Διοίκησης δημιουργώντας παράλληλα κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, πληροί την νομοτυπική μορφή (αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση) αυτόφωρων αδικημάτων. Επιδεικνύοντας αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας είμαι υποχρεωμένος να ζητήσω την ποινική δίωξη όσων συμμετέχουν καθ' οιονδήποτε τρόπο στην διάπραξη των ως άνω αδικημάτων».

Τονίζεται ότι στο κείμενο της μήνυσης που κατατέθηκε αναφέρονται αναλυτικά οι αποφάσεις που έχουν τα χέρια τους οι δυο Δήμοι, τόσο της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του έργου «Μονάδα δεματοποίησης με προσωρινή εναπόθεση αστικών απορριμμάτων των Δήμων Πύργου - Αρχαίας Ολυμπίας - Ανδρίτσαινας-Κρεστένων στη θέση «Λίμνες» της τ.κ. Αλφειούσας του Δήμου Πύργου» του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου- Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου όσο και η απόφαση έκδοσης σχετικού πρωτοκόλλου εγκατάστασης του δεματοποιητή από το Δασαρχείο Ολυμπίας και η απόφαση κήρυξης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μέχρι και την 1 Νοέμβρη 2013.

Πόλη, απέραντος σκουπιδότοπος!
Σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί από χθες η πόλη του Πύργου. Η έντονη νεροποντή που πλημμύρισε κεντρικές αρτηρίες και γειτονιές, παρέσυρε τόνους σκουπιδιών που βρίσκονταν πεταμένοι έξω από τους ξεχειλισμένους κάδους, βούλωσε φρεάτια και δημιούργησε μια αλγεινή εικόνα που όμοια της η πόλη δεν έχει ξαναζήσει. Η αποκάλυψη, μόλις τα βρόχινα νερά απομακρύνθηκαν, συγκλονιστική. Σκισμένες σακούλες απορριμμάτων και διάσπαρτα οικιακά σκουπίδια παντού, σε κάθε σημείο της πόλης. Στα πεζοδρόμια, στους δρόμους, σε κάθε βήμα.

Από την πρώτη στιγμή, ένας τιτάνιος αγώνας για την αποκομιδή τους όπως- όπως ξεκίνησε από τα συνεργεία καθαριότητας και τους εργαζομένους της πολιτικής προστασίας του Δήμου οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονταν να τα μαζεύουν ακόμα και πεσμένοι στα γόνατα, με τα ίδια τους τα χέρια!

Με τα απορριμματοφόρα να είναι φουλαρισμένα από μέρες, στη μάχη της αποσυμφόρησης των κάδων, ρίχτηκαν μετά από εντολή της δημοτικής αρχής τέσσερα φορτηγά και μηχανήματα με τσάπα, σε μια προσπάθεια να μαζέψουν τουλάχιστον από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης τα ξεχειλισμένα σκουπίδια  Το δυσκολότερο όμως έργο όλων, είναι αυτό που έχουν κληθεί να αναλάβουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και οι οδοκαθαριστές οι οποίοι θα πρέπει στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, να σκουπίσουν ολόκληρη την πόλη!
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...