Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Έφυγε ο συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Καλαμίτσης

Σε ηλικία 74 ετών

Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 74 ετών ο θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός και ραδιοφωνικός παραγωγός, Γιάννης Καλαμίτσης.

Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 31 Οκτωβρίου του 1939 και, αρχικά, ακολούθησε το επάγγελμα του πατέρα του, δουλεύοντας ως έμπορος υφασμάτων και γυναικείων ενδυμάτων. Άρχισε τις σπουδές του στην αρχιτεκτονική στον Καναδά αλλά, σύντομα εγκατέλειψε. Συνεργάστηκε με πολύ γνωστούς καλλιτέχνες και έγραψε επιθεωρήσεις και στίχους που είχαν μεγάλη επιτυχία. Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο (δήλωνε φίλος της Προοδευτικής), τη ζωγραφική, την οινοποιία και την ξυλουργική.

Από το 1990 παρουσίαζε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή (06:00 με 08:00) με τίτλο «Πρωινές χειρηλασίες» με μεγάλη ακροαματικότητα (αρχικά στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, από το φθινόπωρο του 2006 στην ΝΕΤ 105,8 και από 12/1/2009 στον REAL FM.

Έγραψε πάνω από 400 τραγούδια, κάποια από αυτά να έχουν χαρακτηριστεί ως πραγματικά αριστουργήματα του ελληνικού ρεπερτορίου («Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μονάχοι», «Θα σ' αγαπώ», «Χώμα Ελληνικό» κτλ). 
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...