Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Αμαλιάδα: Επανασύνδεση ηλεκτρικού για φτωχούς, "πέρασε" και της ΔΕΥΑ

ds_ilidas2

Στο Δημοτικό Συμβούλιο 'Ηλιδας

Στη σύσταση επιτροπής για την σχετική αξιολόγηση των περιπτώσεων δημοτών στους οποίους θα γίνει επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, θα «προχωρήσει» το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση.
Όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Ήλιδας η επιτροπή θα αποτελείται από εκπροσώπους του δήμου, των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου, της Περιφέρειας, της ΔΕΗ και της ΔΕΔΥΕ.

Με το μέτρο αυτό συμφώνησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Σάκης Κότσιφας, ο οποίος τόνισε ότι κάτι τέτοιο είναι αυτονόητο και θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει η όλη διαδικασία νωρίτερα. Την αντίθεσή του σε τέτοια επικοινωνιακού τύπου τεχνάσματα, όπως τα χαρακτήρισε, εξέφρασε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Άγγελος Κολόσακας.

Πρόσθεσε ότι αυτά τα εγχειρήματα όπως και το κοινωνικό τιμολόγιο, αποτελούν πρόκληση για τις λαϊκές οικογένειες, τη στιγμή που αυτοί που καταδίκασαν σε «θάνατο» αυτές τις οικογένειες, έρχονται δήθεν με περίσσευμα ευαισθησίας και ανθρωπιάς να δώσουν την λύση.
Τόνισε δε, ότι πρόκειται για πραγματικό εμπαιγμό και έθεσε δική του πρόταση προς ψήφιση, να μην κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα σε καμία λαϊκή οικογένεια. Τελικά, ψηφίστηκε η πρόταση Λυμπέρη για τη σύσταση της επιτροπής.

Δύο ακόμη  θέματα  που απασχόλησαν  την συνεδρίαση, ήταν η έγκριση σύστασης της ΔΕΥΑ και η οικονομικοτεχνική της μελέτη, τα οποία εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία.
Ο δήμαρχος Ήλιδας αναφέρθηκε στην ανάγκη σύστασης της ΔΕΥΑ με μικρότερους μισθούς και μικρότερο αριθμό υπαλλήλων, πράγμα που θα την καταστήσει βιώσιμη, λέγοντας ότι θα μπορεί να αποδώσει περισσότερα συγκριτικά με την Υπηρεσία Ύδρευσης.

Ο κ. Κότσιφας ενέμεινε στην θέση ότι δεν υπάρχει πειστική αιτιολόγηση για το θετικό της επαναλειτουργίας της Επιχείρησης, τη στιγμή που ακόμη εκκρεμεί η ολοκλήρωση της εκκαθάρισης, πράγμα για το οποίο ο κ. Λυμπέρης απάντησε ότι δεν υφίσταται θέμα, σύμφωνα και με τους ορκωτούς λογιστές και άρα η σύσταση μπορεί να προχωρήσει. Ο κ. Κολόσακας εξέφρασε την αντίθεση του με την λειτουργία της ΔΕΥΑ, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να λειτουργεί η Υπηρεσία Ύδρευσης με τον απαιτούμενο προσωπικό για την παροχή φθηνών υπηρεσιών στους δημότες.

Περαιτέρω εξηγήσεις, συμφωνώντας με κάποιες τοποθετήσεις του κ. Κολόσακα για το θέμα, ζήτησε για το σκεπτικό σύστασης της ΔΕΥΑ ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης Πέτρος Παπαδάτος, ο οποίος ζήτησε, μεταξύ άλλων,  η ταμειακή πολιτική   της νέας Επιχείρησης να ορίζεται  από το Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που έγινε δεκτό και τελικά ψήφισε την πρόταση Λυμπέρη.
ilialive.gr-εφημερίδα Πρωινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...