Επιτάλιο: Πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς κατοικία - Έγινε στάχτη το βιος 70χρονης από ένα κερί


ixntalika2Υπήρχαν μέσα πολλές φιάλες υγραερίου

epitΤου Γιάννη Σπυρούνη

Τίποτα δεν έμεινε όρθιο μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι μιας 70χρονης στο Επιτάλιο το πρωί της Κυριακής. Το παλιό πέτρινο σπίτι με την ξύλινη κεραμοσκεπή, έγινε «στάχτη» μέσα στις φλόγες, παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών να γλιτώσουν ότι μπορούσαν. Η φωτιά που ξέσπασε περίπου στις δέκα το πρωί, επεκτάθηκε γρήγορα στην στέγη και σε όλο το σπίτι, «κατασπαράζοντας» οικιακές, συσκευές, είδη ρουχισμού, έπιπλα… όλο το βιος δηλαδή της 70χρονης γυναίκας που ζούσε εκεί μαζί με τα παιδιά της.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με εφτά άνδρες, όπου προσπάθησαν αρχικά να βρουν πρόσβαση μέσα στα στενά σοκάκια του Επιταλίου, στην περιοχή πάνω από την κεντρική πλατεία του χωριού. Στο μεταξύ και οι γείτονες προσπάθησαν να προσφέρουν βοήθεια στην 70χρονη γυναίκα και με λάστιχα ποτίσματος να περιορίσουν την επέκταση της πυρκαγιάς.

Τελικά κατορθώθηκε να μην υπάρξει επέκταση σε δύο γειτονικά σπίτια, το ένα σχεδόν με μεσοτοιχία και να αποφευχθεί έτσι μεγαλύτερη κατάστροφή. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά ξέσπασε από αναμμένο κερί που υπήρχε στο σπίτι.
 ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ