Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Πάμε ξανά: Μην ανάβετε τζάκια μέχρι το πρωί της Δευτέρας


Πάμε ξανά: Μην ανάβετε τζάκια μέχρι το πρωί της Δευτέρας

Νέα έκκληση, η δεύτερη σε λιγότερο από 24 ώρες, από το υπουργείο Περιβάλλοντος προς τους πολίτες να μην ανάβουν τζάκι γιατί τα επίπεδα αιθαλομίχλης είναι αυξημένα.

Το δίκτυο σταθμών παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατέγραψε υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων στην Αττική αναφέρεται στην ανακοίνωση, με το υπουργείο να προσθέτει πως με βάση τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας μέχρι και το πρωί της Δευτέρας, οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την περαιτέρω συσσώρευση αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

Γι’ αυτό και επαναλαμβάνεται η έκκληση προς τους πολίτες να μην ανάψουν το τζάκι αν θέλουν να ζεσταθούν για να «συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων».

Και φυσικά το ΥΠΕΚΑ υπενθυμίζει ότι για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου θα υπάρχει μηδενική χρέωση κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για το διπλάσιο αριθμό ημερών που υπάρχει αύξηση συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων άνω των 150μg/m3.

Το κόστος που προκύπτει από την κατανάλωση της ενέργειας, τονίζει το ΥΠΕΚΑ, θα καλυφθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...