Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός


Ηττήθηκε 68-55 από τη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ

Η Μακάμπι ήταν αδιάφορη, αλλά ο Παναθηναϊκός έμοιαζε τέτοιος για τρία δεκάλεπτα, γνωρίζοντας την ήττα με 68-55 στο ΟΑΚΑ και παράλληλα χάνοντας με τράβηγμα τον Ρόκο Ούκιτς που είναι αμφίβολος εν όψει ΟΑΚΑ. Μόνο στο τέταρτο δεκάλεπτο… εμφανίστηκαν οι «πράσινοι», που όμως ήταν αδύνατο να επιστρέψουν από το -23. Διασωθείς ο Λάσμε με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ για τους πρωταθλητές, που είχαν 4/22 τρίποντα και 12/31 δίποντα.

Πλέον περιμένουν το αποτέλεσμα του αγώνα Λαμποράλ Κούτσα-Λοκομοτίβ Κουμπάν για να μάθουν σε ποιον από τους δύο ομίλους του Top 16 θα αγωνιστούν. Με νίκη των Βάσκων θα είναι τέταρτοι και θα ανταμώσουν με τον Ολυμπιακό, με νίκη των Ρώσων θα είναι τρίτοι.

«Άκυρη» εκκίνηση

Ούκιτς, Διαμαντίδης, Μπράμος, Γκιστ και Μαυροκεφαλίδης επελέγησαν στην πρώτη πεντάδα του Παναθηναϊκού. Με τον αρχηγό του σε ρόλο οργανωτή και τον Αμερικανό σε αυτό του εκτελεστή οι… λαχανί προηγήθηκαν 10-7, αλλά η καλή παρουσία του Σχορτσανίτη κρατούσε τη Μακάμπι στο παιχνίδι. Ο Σμιθ με πέντε συνεχείς πόντους ξεκίνησε την αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, που στα τελευταία τέσσερα λεπτά της πρώτης περιόδου έκαναν ένα επί μέρους σκορ 12-2 και ξέφυγαν με εννιά (14-23), την ώρα που οι γηπεδούχοι ήταν άστοχοι επιθετικά και χωρίς ενέργεια στην άμυνα.

Αδιόρθωτος

Ο Παναθηναϊκός πλησίασε στους έξι (21-27) στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, αλλά ο Μπλου με συνεχείς πόντους ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια τιμή (21-32). Οι ψηλοί του Μπλατ φορτώθηκαν με φάουλ, ωστόσο αυτό έμεινε ανεκμετάλλευτο. Το πείραμα του Πεδουλάκη με Φώτση, Γκιστ και Λάσμε στην ίδια πεντάδα δεν έφερε αποτέλεσμα, ενώ παρότι η άμυνα είχε βελτιωμένη εικόνα, η αστοχία στα τρίποντα (0/10) δεν επέτρεπε στους νταμπλούχους Ελλάδας να πλησιάσουν. Έτσι η Μακάμπι έκλεισε το ημίχρονο στο +9 (27-36), με τον Παναθηναϊκό να χάνει στην τελευταία φάση με μυϊκό τραυματισμό (τράβηγμα στο δικέφαλο) τον Ούκιτς.

Και μη χειρότερα

Το πρώτο τρίποντο του Παναθηναϊκού μετά από έντεκα άστοχες προσπάθειες ήρθε δια χειρός Διαμαντίδη (32-39), ο Σχορτσανίτης φορτώθηκε νωρίς με τέταρτο φάουλ, αλλά αυτά δεν αρκούσαν για να σημάνει… αντεπίθεση. Οι «πράσινοι» ήταν βραχυκυκλωμένοι στην επίθεση κι ευάλωτοι στην άμυνα, ενώ έβγαζαν εκνευρισμό, που εκδηλώθηκε στη γκρίνια του Διαμαντίδη στους διαιτητές και το επεισόδιο του Λάσμε με τον Ίνγκλις, που χρεώθηκαν από μία τεχνική ποινή. Άλλο που δεν ήθελε η Μακάμπι, η οποία με διαδοχικά τρίποντα έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με επί μέρους σκορ 19-3 και στο +23 (35-58).

Ξύπνησε αργά

Ο Παναθηναϊκός αφυπνίστηκε, αλλά καθυστερημένα. Ξεκίνησε την τέταρτη περίοδο με 12-0 πλησιάζοντας στους έντεκα (47-58), την ώρα που οι πρώτοι πόντοι της Μακάμπι ήρθαν μετά από 5:13 με μακρινό σουτ του Μπλου. Ο Αμερικανός «σκότωσε» τα όνειρα για τη μεγάλη ανατροπή με συνεχή καλάθια, την ώρα που οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να δοκιμάζουν τις αντοχές της στεφάνης στα άστοχα μακρινά σουτ.

Δεκάλεπτα: 14-23, 27-36, 35-58, 55-68.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 2 (8 ριμπ.), Κάρι 7, Μπατίστ, Φώτσης 3, Ούκιτς 4, Λάσμε 16 (8 ριμπ.), Μαυροκεφαλίδης 5, Διαμαντίδης 5 (9 ασίστ), Γκιστ 6, Γιάνκοβιτς 7, Αποστολίδης.

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπλατ): Ράις 7, Σμιθ 7, Χίκμαν 10, Ίνγκλις 10, Τάιους 6, Πνίνι 9, Κοέν 2, Οχαγιόν 2, Μπλου 13, Λάντεσμπεργκ, Σχορτσανίτης 2.

Διαιτητές: Πουκλ (Σλοβενία), Ντοζάι (Κροατία), Πέρεθ Πιθάρο (Ισπανία).

Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...