Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Ηλεία: Αγανάκτηση των ανέργων για το επίδομα των 200 ευρώ που τελικά... δεν παίρνουν!


 
Αγανακτισμένοι είναι εκατοντάδες Ηλείοι άνεργοι που «έτρεξαν» στον ΟΑΕΔ μετά την εξαγγελία της κυβέρνησης για τη χορήγηση επιδόματος ύψους 200 ευρώ στους μακροχρόνια άνεργους και με θλίψη ενημερώθηκαν ότι δεν δικαιούνται την οικονομική ενίσχυση. Η νέα εγκύκλιος του ΟΑΕΔ έφερε αναστάτωση και απογοήτευση σ’ ένα μεγάλο ποσοστό ανέργων, καθώς οι όροι και οι προϋποθέσεις που τέθηκαν, τους καθιστούν μη δικαιούχους…

Οι δικαιούχοι…

Σε μακροχρόνια άνεργους Έλληνες υπηκόους και υπηκόους κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ηλικίας από 20 μέχρι και 66 ετών, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι κατά της ανεργίας, βρίσκονται σε διαρκή κατάσταση ανεργίας για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 12 μήνες, έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικής επιδότησης ανεργίας και το οικογενειακό τους εισόδημα δεν ξεπερνά το ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ, απευθύνεται η νέα ειδική επιδότηση των 200 ευρώ.
Το όριο του εισοδήματος (10.000 ευρώ) προσαυξάνεται κατά 586,08 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί της οικογένειας που δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, ενώ δικαιούχοι μπορεί να είναι και περισσότερα μέλη της οικογένειας.
Από τη λήξη της 12μηνης τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας, ο άνεργος μπορεί να συμπληρώσει τη σχετική αίτηση για το ποσό των 200 ευρώ σε διάστημα δύο μηνών.

Αναστολή και διακοπή επιδότησης
Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όσοι τελικά εγκριθούν είναι ότι υπάρχει δυνατότητα αναστολής της επιδότησης για όσο διάστημα ο δικαιούχος είναι ασθενής ή κατά την διάρκεια επαγγελματικής κατάρτισης, καθώς το διάστημα αυτό δεν μπορεί να υπολογιστεί ως χρόνος ανεργίας. Για να αρθεί η αναστολή της επιδότησης πρέπει ο άνεργος να υποβάλλει σχετική αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ εντός δύο μηνών.
Επίσης, πολύ προσεκτικοί πρέπει να είναι οι δικαιούχοι, καθώς η καταβολή της επιδότησης μπορεί να διακοπεί εάν ο άνεργος αναλάβει μισθωτή ή μη δραστηριότητα, εάν δεν αποδεχθεί προτεινόμενη από τον ΟΑΕΔ θέση εργασίας, εάν για οποιοδήποτε λόγο χάσει την ιδιότητα του ανέργου, εάν δεν εμφανισθεί στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ κατά τον τρίτο μήνα ελέγχου επί δύο συνεχόμενα τρίμηνα, εάν τέλος, συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας του.


Γαληνή Τσαρουχά
galini_tsaroucha@hotmail.com
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...