Ηλεία: Ο καιρός των Θεοφανείων – Αναλυτική πρόγνωση


ka

Αναποφάσιστο το βαρομετρικό χαμηλό των Φώτων

Δύο ημέρες από την ημέρα των Φώτων και ούτε και σήμερα Σάββατο τα προγνωστικά μοντέλα έχουν δώσει ξεκάθαρη εικόνα για το ποια θα είναι η πορεία του βαρομετρικού χαμηλού.

Βαρομετρικό χαμηλό, λοιπόν, στην Ιταλία με κέντρο αρχικά στον κόλπο της Γένοβας φαίνεται να κινείται νότια νοτιοανατολικά προς την βόρεια Αφρική. 

Εκτιμούμε πως θα πρέπει να δώσει ανήμερα των Θεοφανείων βροχές στην Δυτική Ελλάδα και κυρίως στο νότιο Ιόνιο, την Ζάκυνθο. Θα δούμε τις επόμενες ώρες και το πρωί της Κυριακής παραμονή των Φώτων τα νεότερα προγνωστικά μήπως και ξεκαθαρίσει η εικόνα του καιρού της Δευτέρας.

Κατά τ' άλλα η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και οι άνεμοι θα στραφούν από νότιες διευθύνσεις στο Ιόνιο έως ισχυροί 6 και πιθανόν σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. 
 
Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:
 
Την Κυριακή 5/1 περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Βαθμιαία από το απόγευμα θα συννεφιάσει. Η θερμοκρασία το πρωί, 5 με 6oC στα πεδινά, 2 με 3oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 15 με 16oC στα πεδινά, 10 με 11oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Την Δευτέρα των Θεοφανείων, θα πρέπει να επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές, πιθανόν καταιγίδες στα παράκτια. Η θερμοκρασία το πρωί, 9 με 10oC στα πεδινά, 6 με 7oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 17 με 18oC στα πεδινά, 11 με 12oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι - νοτιοανατολικοί ισχυροί 6 και πιθανόν σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Την Τρίτη 7/1 περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία το πρωί, 8 με 9oC στα πεδινά, 5 με 6oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 18 με 19oC στα πεδινά, 12 με 13oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Την Τετάρτη 8/1 περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το πρωί, 5 με 6oC στα πεδινά, 2 με 3oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 18 με 19oC στα πεδινά, 12 με 13oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο γενικά ασθενείς μεταβλητοί. 
 
Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 490 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας metar.gr.
 
Δείτε ζωντανή εικόνα από την Ηλεία μέσα από τις εννέα διαδικτυακές μετεωρολογικές κάμερες του metar.gr: http://www.metar.gr/camera/ilias
 
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
 
Εκδόθηκε 10:05 , 04-01-2014
Ανανεώθηκε --:-- , 04-01-2014
 ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ