Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Νίκη για το τριφύλλι στη Βέροια με μπροστάρη τον Μπεργκ


Με 3-1 επιβλήθηκε της «βασίλισσας του Βορρά» ο Παναθηναϊκός

Παίζοντας για το μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού πολύ καλό ποδόσφαιρο, ο Παναθηναϊκός μόνο προσωρινά δυσκολεύτηκε από τη Βέροια και τελικά επικράτησε με σκορ 3-1, έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός με δύο ασίστ έκανε… μάγκες τους συμπαίκτες του (2’ Κλωναρίδης, 34’ Ατζαγκούν) κι ήταν εκείνος που με δικό του γκολ έκοψε την όρεξη της Βέροιας για… εκπλήξεις στο δεύτερο ημίχρονο.

Από πέναλτι στο 10’ που εκτέλεσε ο Μπεν το τέρμα των γηπεδούχων, που πλήρωσαν ακριβά την επιλογή τους να παίξουν μαζική άμυνα μετά την ισοφάριση.

Το ματς

Συλλαμβάνοντας τη «βασίλισσα του Βορρά» κοιμώμενη, ο Παναθηναϊκός πήρε από νωρίς με τον Κλωναρίδη κεφάλι στο σκορ, όχι όμως και το… κεφάλι της Βέροιας που για ένα τέταρτο έμεινε με ηθικό ακμαίο και κυνήγησε την ισοφάριση, δίχως να… κομπλάρει από το σοκ του δεύτερου λεπτού.

Οι γηπεδούχοι δεν έμειναν για πολύ ώρα πίσω στο σκορ καθώς μερικά λεπτά αργότερα κατάφεραν να ισοφαρίσουν από μια φάση στο οποίο σίγουρα υπήρξε μία, ίσως και δύο, λανθασμένες αποφάσεις. Αυτός που έκανε λάθος ήταν σίγουρα ο Καπίνο, ο οποίος μόλις είχε πραγματοποιήσει μια σπουδαία απόκρουση, αλλά στη συνέχεια αποφάσισε να κυνηγήσει την μπάλα και τον Βέρτζο που έβγαιναν παρέα… κόρνερ και τελικά να υποπέσει σε πέναλτι. Μια απόφαση την οποία πάντως αμφισβήτησαν έντονα οι «πράσινοι», χωρίς φυσικά να πείσουν τον διαιτητή Λιαχούδη ότι έκανε κι εκείνος λάθος…

Σταδιακά, οι παίκτες της Βέροιας έδωσαν χώρο και μπάλα στους παίκτες του Γιάννη Αναστασίου, που κατάλαβαν πως από νωρίς άρχιζαν τα… δύσκολα γι’ αυτούς. Όσο περνούσε η ώρα η διπλή ζώνη άμυνας της «βασίλισσας του Βορρά» -με έντεκα παίκτες να συσπειρώνονται μπροστά από τον Καντιμοίρη και πίσω από τη σέντρα- γινόταν ολοένα και πιο σφιχτή, κάνοντας τους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» να… βλαστημούν την ώρα και τη στιγμή που απώλεσαν τόσο εύκολα το προβάδισμα που είχαν πάρει από νωρίς.

Βέβαια, το να παίζει κανείς μαζική άμυνα από το… 15’ δεν είναι πάντα η καλύτερη τακτική για να κρατήσει το αποτέλεσμα και οι γηπεδούχοι πλήρωσαν την στάση τους ακριβά, δεχόμενοι γκολ από τον Ατζαγκούν στο 34’.

Κι ενώ στο δεύτερο μέρος κατάλαβαν πόσο λανθασμένη ήταν η απόφαση να κλειστούν στα καρέ τους και –όντας πίσω στο σκορ- αποφάσισαν να ρισκάρουν παραπάνω, οι φιλοξενούμενοι έκαναν το αντίθετο. Άγνωστο γιατί, αφού ούτε είχαν απέναντί τους κανένα μεγαθήριο, ούτε το 2-1 παρείχε οποιαδήποτε ασφάλεια, οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν νωθροί και άρχισαν να «φλερτάρουν» με την… γκέλα.

Όμως, οι φωνές του Αναστασίου σε συνδυασμό με την κλάση του Μπεργκ δεν επέτρεψαν να παραμείνει για πολύ αυτή η κατάσταση. Στο 68’ ο Σουηδός επιθετικός αποφάσισε μετά τους συμπαίκτες τους και τις δύο ασίστ στα προηγούμενα γκολ να σκεφτεί λίγο και την… πάρτη του, πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Έτσι ο Παναθηναϊκός κατάφερε με μία πειστική εμφάνιση και την πρώτη του νίκη στην Ημαθία μετά από έξι χρόνια να βρεθεί στην τετράδα, έχοντας μόλις ένα βαθμό διαφορά από τον τρίτο Ατρόμητο, ενώ για τη Βέροια –που έχει κάτω από αυτήν στη βαθμολογία μόνο τον Άρη, η συνέχεια προμηνύεται δύσκολη… Πολύ δύσκολη…

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Όστοϊτς, Μπεν, Τραπ, Ζεζίνιο (62’ Γκονσάλβες), Μπάρμπας, Αποστολόπουλος (62’ Καλτσάς), Μπαργκάν (79’ Κομόλοφ), Γεωργιάδης.

Στον πάγκο: Αναστασόπουλος, Σιόντης, Παυλίδης, Σισοκό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Κουτρουμπής, Κλωναρίδης (77’ Καρέλης), Λαγός, Μπεργκ (89’ Δώνης), Ζέκα, Μαρινάκης, Ατζαγκούν (67’ Μπαϊράμι), Νάνο, Ρισβάνης, Πράνιτς.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Ντίνας.

Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...